Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo, Türkiye pazarına ağırlık vermeye başlıyor

Rakuten'in e-kitap şirketi Kobo, Türkiye pazarına ağırlık vermeye başlıyor

kobo

Rakuten'in sahibi olduğu Toronto merkezli Kobo, bir süre önce ABD'de piyasaya sunduğu e-kitap okuyucusu Glo HD ile Amazon'un Kindle'ına iyi bir alternatif olmasıyla adından söz ettirmişti. E-kitap okuyucularının 190 ülkede 12 milyon okura ulaştığını belirten Kobo, 4 milyon fazla kitapla, dünyanın en büyük e-kitap kataloglarından birine sahip. Buna karşın Kobo'nun Türkiye e-kitap pazarında aktif bir bir şirket olduğunu söylemek pek mümkün değil, en azından bugüne kadar. E-kitap mağazasında yalnızca 14 adet Türkçe kitap bulunan Kobo için bu, kısa süre içinde değişebilir.

Bize bunun düşündürense Kobo'nun resmi iş ilanları arasında görüldüğü gibi, Türkiye e-kitap pazarında deneyimli bir Satıcı arayışında olması. Türkiye'de e-kitap pazarında uzman olması beklenen adayın, satışları arttırması, yeni çıkacak olan kitapları yakından takip etmesi, içerik satma fırsatlarını izlemesi gibi sorumlulukları alması bekleniyor. Arayış, Kobo'nun Türkçe e-kitap pazarına ağırlık vermeye başlayacağını gösteriyor. Ancak bu ağırlığın sınırı yoruma açık yani Kobo'nun doğrudan Türkiye pazarına giriş yapmasına kadar vardırabilir.

Türkiye e-kitap pazarı, henüz potansiyelinin çok azına dokunulmuş olmasıyla Kobo'nun da ilgisini çekmiş olabilir. Bu alanda sıfırdan başlayıp hızlı bir büyüme kaydeden Babil.com'un 2015 yılı sonunda yarım milyon üye ve 15 milyon TL ciroya ulaşacağı tahmini, pazarda hala gidecek yer olduğunu gösteriyor. Son dönemde küresel yayılım atağında olan Rakuten'in Türkiye pazarını yakından takip ettiği de bir gerçek.

Konuyla ilgili bize gelen resmi bir açıklama yok, gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.