Taze yemek malzemesi teslim eden HelloFresh'e 75 milyon Euro yatırım geldi

Taze yemek malzemesi teslim eden HelloFresh'e 75 milyon Euro yatırım geldi

İnternetten yemek siparişi verme deneyimini pişirilmeye hazır malzeme gönderimiyle farklılaştıran HelloFresh.com, 75 milyon Euro (yaklaşık 85 milyon dolar) yatırım aldı.

Kısaca bahsetmek gerekirse Rocket Internet'in girişimlerinden biri olan HelloFresh, belli yemek tariflerine uygun hazırlanmış malzemeleri kapınıza getiren bir sistemle çalışıyor. İstediğiniz tarife uygun miktardaki yemek malzemesi siparişiniz kapınıza geliyor ve yemeği pişirme işini kendiniz yapıyorsunuz.

HelloFresh, evde yemek pişirmek isteyen ama malzeme seçimiyle uğraşmak istemeyenler için yeni bir seçenek sunuyor ve görünüşe göre bu alanda henüz keşfedilmemiş bir müşteri potansiyeli bulunuyor.

HelloFresh yemek siparisi Rocket Internet

İskoç Yatırım Şirketi Baillie Gifford

Rocket Internet'in şubat ayında 149 milyon dolar yatırım yaptığı Hello Fresh, yeni yatırımını İskoç yatırım şirketi Baillie Gifford öncülüğünde almış ve 2.6 milyar Euro (2,93 milyar dolar) üzerinden değerlenmiş. Rocket Internet'in hisse oranı da yüzde 58.9'dan yüzde 57.2'ye gerilemiş.

Avrupa'nın en büyük yemek sipariş girişimi Delivery Hero'nun yüzde 30'una sahip olan Rocket Internet görünen o ki yeni yemek sipariş irşlerine de aynı hevesle yaklaşıyor. Türkiye'nin en büyük yemek sipariş girişimi Yemeksepeti.com'u satın alan Delivery Hero, Rocket Internet'in kurduğu Global Online Takeaway Group'un bir parçası konumunda ki bu Foodpanda da bu grup içinde yer alıyor.

Yeni neslin internetten yemek siparişi deneyimine daha alışkın olduğu düşünülürse önümüzdeki yıllarda bu alanda farklı girişimlerin pazar payı mücadelesine girişeceğini söylemek mümkün. Kullanıcıların tercihlerini tam olarak kestirmek zor olsa da Rocket Internet farklı alanlara oynayarak kaybetme şansını giderek azaltıyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.