ClickBus, online bilet satış platformu NeredenNereye.com ile birleşti

ClickBus, online bilet satış platformu NeredenNereye.com ile birleşti

Rocket Internet'in Türkiye'de aktif olan dört girişiminden biri olan ClickBus, Türkiye pazarında 1999 yılında bu yana faaliyet gösteren ve online bilet satışı girişimi NeredenNereye ile birleştiğini duyurdu. Birleşmenin ardından bir süre öncesine kadar Türkiye'de Tikobus markasıyla faaliyet gösteren ClickBus.com.tr ve NeredenNereye.com platformları, bağımsız bir şekilde operasyonlarına devam edecek.

ClickBus'tan farklı olarak otobüsle birlikte havayolu biletlerine de odaklanan NeredenNereye'nin ortaklığı ikilinin bilet satış pazarında hedef büyütmesini sağlayabilir. Zira, şirketler tarafından yapılan açıklamada, ClickBus ve NeredenNereye'nin 2016 yılında toplam 25 milyon euro’luk bilet satışı gerçekleştirmeyi hedefledikleri belirtiliyor. İki şirketin 2017 yılı hedefleriyse bilet satışında 3 milyon adet eşiğini geçmek.

Kıyas için, ClickBus’ın Türkiye Genel Müdürü Ömer Küçükdere, geçtiğimiz Eylül ayında 2014 yılı sonunda dünya çapında toplam 1 milyon otobüs bileti satmayı hedeflediğini söylüyordu Webrazzi'ye. Aynı dönemde 10 milyon dolar yatırım alan ClickBus'ın Türkiye'de 65’ten fazla otobüs firması üzerinden 3 bin 500’den fazla güzergaha bilet satışı yaptığı belirtiliyordu.

Online bilet satışını 2009 yılında başlatan NeredenNereye kurucusu Erol Demirtaş ise bugün 106 farklı firmanın online bilet satışını gerçekleştirdiklerini söylüyor. Aynı verelere göre, 2014 yılında 20 milyon ziyaretçiye ulaşan NeredenNereye'nin halihazırda Türkiye ile birlikte dört pazarda aktif olan ClickBus'ın Türkiye'deki varlığını güçlendirmesi bekleniyor. Birliktelik NeredenNereye'nin bilet satışını arttırması ve ürün ve hizmetlerini iyileştirmesine destek olabilir.

Türkiye dışında Brezilya, Meksika, ve Kolombiya'da hizmet veren ClickBus bir süre önce iOS ve Android uygulamalarını yayınlayarak mobile açılmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.