Pilott üçüncü dönem mezunlarını tanıttı

Pilott üçüncü dönem mezunlarını tanıttı

Ülkemizin öne çıkan girişim hızlandırıcılarından Pilott, üçüncü dönem mezunlarını tanıttı. Zirve adı verilen etkinlikte sahne alan üçüncü dönemin 8 başarılı girişimi juri önünde sunum yaptı.

Etkinlik Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'ın açılış konuşmasıyla başladı, yine Türk Telekom'dan Hakan Dursun ve Sherpa Ventures kurucu ortağı Shervin Pishevar'ın sahne almasıyla devam etti. Etkinlik boyunca Hüsnü Özyeğin'in de aralarında bulunduğu isimler sahneye çıkarken aynı zamanda Pilott'un üçüncü dönem mezunlarından 8 girişim de juri önünde sunumlarını gerçekleştirdi.

Bu sekiz girişim arasında sunumlar sonrasında AppAnalytics birinci, Kolay İK ikinci ve hrBeyond da üçüncü seçilerek, sırasıyla 60, 30 ve 10 bin liralık ödüllerin sahibi oldu. Aynı zamanda girişimler Silikon Vadisi gezisine de katılmaya hak kazandı. Juri özel ödülünün sahibi ise DoMajor oldu.

Yazının devamında bu 8 girişimi -sahne alma sıralarıyla- detaylıca inceleyebilirsiniz.

AppAnalytics: Daha önce siz Webrazzi okuyucularına tanıttığımız AppAnalytics bugüne kadar 300 bin dolar yatırım almış. 500'ün üzerinde müşterisi bulunan girişim, mobil platformlar (şu an için Windows ve iOS) analitik hizmeti sunuyor. Girişim rakiplerinden yalnızca 'olay bazlı' olmayışıyla ayrılıyor.

iKido: Okul öncesi çoçuklar için mobil içerik platformu olan iKido, gelir modelini aylık aboneliğe dayandırıyor. Türkiye'de 2 milyonu aşkın okul öncesi çocuk bulunduğuna vurgu yapan girişimin kurucu ortakları; platform üzerindeki içerikleri kendilerinin üretmediğini ve bu noktada içerik sağlayıcıylarla özel anlaşmalar yaptıklarını söylüyor.

Kolay İK: Sizlere daha önce detaylıca tanıttığımız Kolay İK; küçük ve orta ölçekli şirketler için insan kaynakları hizmeti veriyor. Bulut üzerinde çalışan Kolay İK ile şirketler personel yönetimi alanındaki çoğu operasyonel yükünü online olarak güvenli bir şeklide gerçekleştirebiliyor. Bugüne kadar 500'ün üzerinde müşterisi bulunan girişimin TEB ve Türk Telekom'la da çeşitli iş ortaklıkları bulunuyor.

NameScroll: Bu sene Mayıs ayında sizlere tanıttığımız NameScroll için 'kurumsal rehber yönetimi platformu' diyebiliriz. Şirketlerin hem kurum içi hem de kurum dışı rehberlerini mobil cihazları üzerinden yönetebildiği NameScroll fiziksel kartvizitlerin yerini almayı hedefliyor.

pilot-zirve

DoMajor: Donanım destekli müzik öğretim platformu olarak konumlanan DoMajor, 2 ay önce yayına girmesine rağmen günlük 5 bin kullanıcı barajını aşmayı başarmış. Enstrüman çalmayı öğrenmek isteyen kişilerin YouTube üzerinde sevdikleri şarkıyı açmaları sonrasında bu kişileri enstrümanı doğru kullanmaya yönlendiren platform, ABD'deki bazı müzik şirketleriyle de iş ortaklıklarına gitmiş.

hrBeyond: Şirketlerin işe alım süreçlerini 'akıllı' hale getirmek isteyen hrBeyond, firmaların açık pozisyonları için adaylarla video aracılığıyla soru-cevap yapmalarını sağlıyor. Sahip olduğu yapay zeka algoritması sayesinde adayların videolardaki yanıtlarını ve CV'lerini analiz eden girişim, firmalar için kısa liste oluşturuyor. Böylelikle firmaların hem daha hızlı hem de daha doğru tercihler yapabilmelerini hedefleyen platform için işe alım sürecinde online oalrak 'karar destek' hizmeti veriyor diyebiliriz.

Time Relic: Mac ve Windows üzerinde çalışan zaman yönetimi aracı Time Relic şu an kapalı beta aşamasında. Rakiplerinden farklı olarak Jira ve Asana gibi iş yönetimi uygulamalarıyla da çeşitli entegrasyonlar yapmayı planlayan girişim SaaS olarak hizmet veriyor.

Tradimum: KOBİ'ler için kullanımı kolay ve uygun fiyata 'ERP' çözümleri sunmayı amaçlayan girişim en çok pazarlama ve satış takibi alanlarında öne çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.