9 dev banka Bitcoin için bir araya geldi

Dünyanın önde gelen 9 bankası bitcoin'e ilişkin işlem esaslarını çalışmak üzere bir araya geldi. Aralarında Barclays, BBVA, Commonwealth Bank of Australia, Credit Suisse, JPMorgan, State Street, Royal Bank of Scotland ve UBS gibi bankalar bulunan bu topluluğun nihai amacı sanal paraların kurallarını belirlemek, Bitcoin ve ardındaki teknolojiye topluca uyum sağlamak için yöntemler geliştirmek olarak açıklandı.

Financial Times'ın haberine göre bu ortaklığa Goldman Sachs da dahil olmuş. Yeni başlayan süreç sonunda Bitcoin ve sanal paralar için bankacılıktaki endüstri standartları ve protokolleri belirlenmeye çalışılacak.

Bu kadar büyük bankayı bir araya getirmeyi başaran aslında Londra ve New York'da ofisleri bulunan R3 adlı bir girişim. Eski bir Wall Street çalışanı olan David Rutter, Bitcoin'in ardındaki blockchain teknolojisinin bankalar ya da finansal kuruluşlar tarafından geliştirilecek uygulamalarla yaygınlığının artırılmasını amaçlıyor.

Business Insider'a konuşan Rutter'ın paylaştığı bilgilere göre bankalar arasında şimdilik bir ortaklık niyet anlaşması imzalanmış durumda. Ancak bu tarz uygulamaların adının ne zaman konacağı ve Bitcoin'in ne zaman bankalar tarafından kabul edilen bir para birimi olacağı konusunda net bir şey söylemek için henüz çok erken. Kısacası 10 mali kuruluşun bir araya gelmesi, Bitcoin teknolojisinin en azından bunlar için ciddi bir mesele olduğunu gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.