Microsoft 6 Ekim'de Lumia 950 serisini ve Surface Pro 4'ü tanıtacak

Microsoft 6 Ekim'de Lumia 950 serisini ve Surface Pro 4'ü tanıtacak

Apple'ın iPad Pro ile tablet pazarında yeni bir hareketlilik getirdi ve görünüşe göre Microsoft da bu dikeydeki yeni ürününü önümüzdeki ay başında tanıtacak.

Microsoft'un basın mensuplarına gönderdiği davete göre şirket 6 Ekim Salı günü New York'da bir tanıtım toplantısı düzenleyecek. Etkinlikte hem Windows 10 Phone tabanlı ilk akıllı telefonların hem de Surface Pro 4'ün tanıtılması bekleniyor.

Bu noktada hatırlatalım Windows 10 işletim sistemi yayınlandıktan bir ay sonra 75 milyon cihaza ulaşmıştı.

Lumia 950 serisi

Toplantı hakkında sızan bilgilere göre Microsoft, üst segmentte 2 yeni akıllı telefon tanıtacak; 5.2 inçlik Lumia 950 ve 5.7 inçlik Lumia 950 XL . Windows 10 Phone tabanlı akıllı telefonların 3GB RAM, 20 MP kamera, QHD ekran çözünürlüğü ve 32 GB dahili hafıza (mikroSD kart destekli) gibi ortak teknik özelliklere sahip olması bekleniyor.

USB-C şarj bağlantısı taşıması beklenen cihazlardan Lumia 950 XL'in Qualcomm 810 işlemciye sahip olduğu ve Surface Pen teknolojisiyle uyumlu olacağı da gelen bilgiler arasında.

Microsoft Surface Pro

Yeni Surface Pro

Surface Pro 3'ü tanıtalı neredeyse 1,5 yıl olan Microsoft'un bu etkinlikte Apple cevap niteliğindeki yeni Surface Pro'yu tanıtması da bekleniyor.

Hibrid bir işletim sistemine sahip olduğu için iPad Pro ile tam olarak ikame edilebilir olmasa da Surface Pro 4'ün Intel'in yeni Skylake işlemcisini taşıyacağı ve daha iyi bir pil ömrü ve görüntü kalitesi sunacağı aşikar.

6 Ekim'deki etkinlikte Microsoft Band akıllı bilekliğinin tanıtılacağı da konuşuluyor ama genel olarak sızan bir bilgi yok. Toplantı gününde Microsoft'un bir Apple'a ne kadar gönderme yapacağı ise meçhul...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.