Twitter'a erişim engellendi mi?

Son günlerde yaşadığımız acı terör olayları sonrasında son 1-2 saattir Twitter'a erişimin engellendiği konuşuluyor.

Hürriyet Gazetesi'nde de yer alan ve sosyal medyada 'terörü övme' sebebiyle gerçekleştiği konuşulan yasak henüz TİB'e yansımış değil.

Webrazzi ekibi olarak şu an biz, Turkcell ve Vodafone operatörlerinin 3G hizmetinden Twitter'a erişim sağlayamıyoruz. Diğer operatör ve internet servis sağlayıcılardan erişimin de oldukça yavaş gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Resmi açıklama henüz yapılmamış olsa da görünen o ki servis sağlayıcılar Twitter'a erişimi engellemeye başladı bile.

Şu anda VPN üzerinden ulaşabildiğimiz kadarıyla Twitter Türkiye trendleri listesinde de #TwitterBlockedİnTurkey hashtagi birinci sıraya yerleşmiş durumda.

Güncelleme - 1: Haberin yayına girmesinin ardından yaklaşık 40 dakika geçti. Hala TİB'e yansımış bir resmi karar olmamasına karşın bazı operatör ve internet servis sağlayıcılardan Twitter'a ve sahip olduğu bazı alt servislere erişim sağlanamıyor. (02:40)

Güncelleme - 2: Kullanıcılar gün içinde zaman zaman problem yaşamış olsalar da konuyla ilgili resmi bir karar ortaya çıkmadı. TİB tarafından herhangi bir karar açıklanmadığı için bu engellemenin resmiyet kazandığını söyleyemeyiz. (20:00)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.