CrunchBase yeni aldığı yatırım ile AOL'den ayrılarak ayrı bir şirket oluyor

CrunchBase yeni aldığı yatırım ile AOL'den ayrılarak ayrı bir şirket oluyor

2007 yılında aynı zamanda Techcrunch'ın kurucusu olan Michael Arrington tarafından kurulan CrunchBase, 2010 yılında Techcrunch'ın AOL tarafından satın alınmasından sonra AOL altında faaliyet sürdüren bir alt şirket olmuştu. Emergence Capital Partners'dan aldığı yatırımla ise şirket AOL'den ayrılarak tamamen ayrı bir şirket olarak yakın zamanda çalışmalarına devam edecek.

Girişimler için birincil veritabanı kaynağı olma hedefiyle yola çıkan CrunchBase'in içerisinde bugün binlerce farklı şirket ve kişi hakkında detaylı profiller bulunuyor. Mevcut olarak 25 çalışanı bulunan şirkete Emergence Capital Partners tarafından yapılan yatırım tutarı ise 5 ile 7 milyon dolar arasında olduğu belirtilmiş. AOL ise CrunchBase'in faaliyette bulunduğu "kurumsal işletme verileri" pazarının kendi ilgi ve uzmanlık alanı içinde olmadığını bu yüzden de bundan sonra şirkette yalnızca önemli yatırımcılardan bir tanesi konumunda olarak yola devam edeceğini belirtmiş.

CrunchBase ise bundan sonra yoluna kendi başına ayrı bir şirket olarak devam edecek. Gerçekleşen yatırımdan sonra şirketin yönetim kuruluna Emergence Capital Partners'dan üst düzey bir yöneticinin katılması ve ardından şirketin özellikle gelir kanalları için yeni bir yol haritası çıkarması bekleniyor. Bilindiği gibi CruncBase elindeki veri setlerini kurumlara ücretli olarak satarak ve lisanslayarak gelir elde ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.