Yeni Apple TV, Siri ve Homekit gücüyle akıllı ev asistanı olmaya hazırlanıyor

Yeni Apple TV, Siri ve Homekit gücüyle akıllı ev asistanı olmaya hazırlanıyor

Apple'ın 9 Eylül'de iPhone 6S, iPad Pro ve iPad 4 Mini'nin yanı sıra yeni Apple TV'yi tanıtılacağı düşünülüyor. 2012'den bu yana güncellenmeyen Apple TV konusundaki son bilgiler Apple'ın ciddi bir hazırlık içinde olduğuna işaret ediyor. Yaygın söylentiye göre yeni Apple TV, ev içi akıllı asistanlar arasına girmeye hazırlanıyor ve yeni güvenlik endişelerini de beraberinde getiriyor.

Üç yıldır güncellenmeyen Apple TV için konuşulan yeni bilgiler, karşımıza Amazon Echo gibi pasif dinleme özelliğine sahip bir cihazın çıkacağına işaret ediyor. Siri ve Homekit altyapısıyla desteklenecek olan Apple TV bu sayede sesli komutları algılayarak ev içindeki diğer akıllı cihazlarla iletişime geçip onlara komut gönderebilecek.

Kısacası Apple TV, Homekit bağlantılı bir akıllı evin yönetiminde kilit rolü üstlenecek. Apple bu sayede 1 taşla 2 kuş vurmuş olacak. Üstelik Amazon Echo, Samsung Smartthings ve LG SmarthingQ Sensor gibi ürünlere de karşı kozunu oynamış olacak.

Ancak daha önce Samsung'un yeni akıllı TV tanıtımında karşılaştığı pasif dinleme özelliği Apple için de güvenlik endişelerini beraberinde getiriyor. Her ne kadar bu cihazlar belli bir ses komutunu ('Hey Siri') duymadan aktif olmasa da çeşitli endişeleri beraberinde getiriyor. Öyle ki bu cihazların kaydedebileceği bilgilerin kullanımında yeni bir yasanın çıkarılması dahi tartışılıyor.

Söz konusu bilgilerin gerçek olması durumunda Apple'ın geleneksel Eylül ayı etkinliğinde en dikkat çekici ürünün Apple TV olacağını söylemek mümkün. Bununla beraber belli bir güvenlik endişesi getirdiği de malum ama Apple'ın kitlesel pazar gücünün bu endişeleri aşacağı da söylenebilir.

Görsel Kaynak: Flickr / Zand

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.