Microsoft, Messaging Skype uygulamasını sessiz sedasız Windows Store'a yükledi

Microsoft, Messaging Skype uygulamasını sessiz sedasız Windows Store'a yükledi

Microsoft, Windows Store'da sessiz sedasız yeni bir mobil mesajlaşma uygulaması yayınladı. 'Messaging Skype' adlı uygulama Windows 10 Mobile tabanlı cihazlar için Skype temelli bir mesajlaşma vaadediyor ama Microsoft henüz bu konuda bir duyuru yapmış değil.

Bir zamanların masaüstünde en popüler mesajlaşma uygulaması MSN/Live Messenger'in sahibi olan Microsoft, biraz geç de olsa mobil mesajlaşma alanına Skype üzerinden hızlı bir giriş yapmak istiyor. Aslında Microsoft'un stratejisinde Skype ile arama ve görüntülü görüşme özelliğini Windows 10'a entegre halde sunma projesi vardı ama bu uygulamanın ayrı bir şekilde sunulmuş olması söz konusu duyurunun ayrıca yapılacağını gösteriyor.

Messaging Skype uygulaması arama sonuçlarında listelenmiyor ama uygulamanın direkt bağlantısını edinen kullanıcılar Windows Store'dan indirerek ilk incelemeleri yapmış durumda. Uygulamada kısa mesaj ve Skype mesajlaşması entegre halde sunuluyor. Ses ve video arama özellikleri de sunuluyor ve Microsoft hesabıyla giriş yapılabiliyor.

Uygulamayı deneyen test kullanıcıları Messaging Skype'a yüksek puanlar vermiş ama iOS ve Android uygulamalarının ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Microsoft muhtemelen Windows 10 için Skype güncellemesiyle beraber büyük bir tanıtıma hazırlanıyor.

Hali hazırda Whatsapp, Line ve WeChat gibi mobil mesajlaşma uygulamaları çok popüler durumda ama Skype'ın kulllanıcı sayısı bakımından oldukça iddialı bir uygulama olduğunu da biliyoruz. Tabi bu durum Whatsapp'ın terkedilmesi için yeterli bir sebep değil. Neler olacağını görmek için Microsoft'un hamlelerini takip etmeye devam ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.