Didi Kuaidi ile Uber arasındaki milyar dolarlık düello devam ediyor

Didi Kuaidi ile Uber arasındaki milyar dolarlık düello devam ediyor

Özel araç ve taksi çağırma uygulamaları internet sektörünün en büyük yatırım turlarını kendine çekmeye devam ediyor. Çin'den gelen haberlere göre Uber 1.2 milyar dolarlık yatırıma imza atarken, Didi Kuaidi de yatırmını 3 milyar dolara tamamlıyor.

Reuters'in Şangay'dan geçtiği haber dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'deki milyar dolarlık rekabet tüm hızıyla devam ediyor. Konuya yakın kaynaklara göre Didi Kuaidi, Temmuz ayında 2 milyar dolarlık yatırımdan sonra bir kaç yüz milyon dolarlık yatırım daha alacağını hatırlatmıştı ama Didi Kuaidi'nin 3 milyar dolarlık yatırım alacağını ilk kez açıklayan Bloomberg Çinli girişimin artık 16.5 milyar dolardan değerlendiğini paylaşıyor.

Kalanick, Baidu'nun yıllık konferansında konuşacak

Çin'de taksi çağırma uygulamaları içinde açık ara lider olan Didi Kuaidi'nin en büyük rakibi ise Amerikalı Uber. Çin'i fethetmeyi kafasına koyan CEO Travis Kalanick'in bugün yaptığı açıklamaya göre Uber China için 1.2 milyar dolarlık yatırım alınacak. Uber yatırımının öncüsü de mevcut yatırımcılardan Baidu olacak.

Uber sözcüleri açıklamayı doğruluyor ve Baiudu'nun yıllık şirket konferansında sahneye çıkacak olan Travis Kalanick'in yeni bilgiler paylaşması bekleniyor.

Didi Dache ve Kuadi Dache adlı iki girişimin birleşmesiyle kurulan Didi Kuaidi'nin yatırımcıları arasında Alibaba Group ve Tencent, Uber'in arkasındaysa Çin'in en arama motoru Baidu bulunuyor. Yani söz konusu rekabetin yatırımcılara baktığımızda bu büyük rekabetin nasıl bu kadar büyüdüğünü anlamak kolaylaşıyor.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.