Oyun geliştiricileri War Child için güçlerini birleştiriyor

Savaşlardan en çok etkilenen şüphesiz ki her zaman çocuklar oluyor. Masum oldukları halde de gördükleri zarar had safhada.
Oyun geliştiricileri War Child için güçlerini birleştiriyor

war-childSavaşlardan en çok etkilenen şüphesiz ki her zaman çocuklar oluyor. Masum oldukları halde de gördükleri zarar had safhada. 1993 yılında kurulan War Child adlı dernek ise, dünyanın farklı bölgelerindeki savaş alanlarında çocuklara yardım götürmeyi amaçlayan bir hayırsever kuruluş.

Oyun geliştiricileri ise HELP: Real War is Not a Game adlı bir oyun üretmek için bir araya gelecek. Bu oldukça önemli ve hem oyun geliştiricileri için bir sosyal sorumluluk fırsatı hem de yardım kampanyasına bağışların artması için dikkat çekici bir adım.

Halo 5'in geliştiricisi 343 Industries, Worms'ün geliştiricisi Team 17, Alien: Isolation'ın geliştiricisi Creative Assembly, Surgeon Simulator'ın gelişricisi Bossa Studios, War Child'ın organizasyonuyla 6 günlük bir kampa girecek ve oyunları tasarlamak için gece gündüz çalışacaklar. Tamamlanan oyunların Mart 2016'da Steam ve benzeri dijital platformlarda satışa çıkması ve buradan elde edilecek gelirlerin ise War Child'a bağış olarak geri dönmesi bekleniyor.

Son olarak, War Child'ın geçtiğimiz yaz bilinirlik amaçlı yayınladığı ve oyun konseptinde olan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Bu video da bir bilgisayar oyunu tadında tasarlanmış ve çocukların savaş esnasında yaşadığı travmayı gözler önüne sermişti. 18 yaşından küçüklerin izlemesini tavsiye etmediğimiz video, hem oyuncular arasında hem de oyun sektöründe ses getirmeyi başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.