Google, beş yıl sonra yeniden Çin pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor

Google, beş yıl sonra yeniden Çin pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor

gmail google cin sansur

Google'ın 2010 yılında katı bir sansürle sona eren Çin macerası yeniden başlıyor. The Information'ın haberine göre Google, Çin'e bu kez Android cihazları için ülkeye özel bir uygulama mağazası ve giyilebilir cihazlar için işletim sistemi Android Wear ile giriş yapacak. Habere göre Google bu hamle için geri sayıyor, zira şirketin Çin'deki operasyonlarına bu sonbaharda restart verebileceği belirtiliyor.

Google'ın Çin'e uygulama mazağası aracılığıyla tekrar giriş yapacağı haberi ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında yine The Information tarafından gündeme getirilmişti. Buna göre, son iki yıl Çin hükümetiyle görüşmeler yaparak geçiren Google, bu görüşmelerden sonuçlandırmış gibi görünüyor. Şirketin Çin'deki faaliyetleri için yerel bir ortakla çalışması bekleniyor.

Beklenen olur ve Google, Çin kapısını tekrar aralayabilirse, şirket, hükümet sansür gerekliliklerine uyan ve kullanıcı verilerini bu gerekliliklere göre toplayan internet servis sağlayıcılardan biri olacak. Buna karşın, gelişmenin şirketin büyüme hızına belirgin bir katkı sağlaması beklenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.