Docs ve Classroom'a yeni özellikler ekleyen Google okul sezonunu açtı

Docs ve Classroom'a yeni özellikler ekleyen Google okul sezonunu açtı

Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşması, teknoloji şirketlerinin eğitimle ilgili yeniliklerini de hızlandırdı. Sezona hızlı başlayan Google, Docs ve Eğitim sürümü için önemli yenilikler duyurdu. Halihazırda aralarında Türkçe'nin olduğu 42 farklı dil desteğiyle sunulan Classroom'u geçtiğimiz yıl tüm öğretmenlere açan Google, eğitim yönetim platformu için kullanışlı bir özelliği kullanıma aldı.

Share to Classroom adlı Chrome eklentisini yayınlayan Google, öğretmenlerin yararlı olduğunu düşündükleri bir web sayfasını sınıftaki tüm öğrencilerle aynı anda paylaşmalarını sağlıyor. Share to Classroom ile öğretmenlerin web sayfasını paylaşmak için sayfanın URL'ini kopyalamasına gerek kalmıyor. Eklentiyi kuran öğretmenler paylaşmak istedikleri sayfadan eklentiyi açarak, istediği sınıfla doğrudan paylaşabiliyor. Paylaşım, Chrome tarayıcısı kullanan ve o an platforma bağlı olan öğrencilerin bilgisayarlarında otomatikman açılıyor. Share to Classroom'u incelemek için bağlantıyı izleyerek Chrome mağazasından ücretsiz indirmeniz gerekiyor.

share to classroom

Google Docs daha kullanışlı hale geliyor

Share to Classroom sınıfta öğretmenlerin işini kolaylaştıracak bir araç ancak Google'ın verimlilik konusundaki tek iyileştirmesi değil. Google Docs ile ilgili  bir dizi önemli yeniliği devreye alan Google'ın tanıttığı özellikler şu şekilde:

Sesle yazdırma özelliği: Google Docs'a eklenen özellikle kullanıcıların klavyelerine dokunamalarına gerek kalmadan, belgelerini yazmaları mümkün hale geliyor.

Research aracı: Docs for Android üzerinde çalışırken, kullanıcıların dökümanlarından ayrılmadan Google araması yapmalarını sağlıyor.

Google Sheets'e eklenen Discover paneli: Panel, çalıştığınız sayfanın içeriğindeki veriyi kullanarak, konuyla ilgili otomatikman grafikler ve iç görüler hazırlıyor.

See new changes: Docs üzerinde çalışan ekip üyelerinin başkaları tarafından yapılan değişiklikleri bıraktığı yerden itibaren görmesini sağlıyor.

Fonksiyonel bu değişikliklerin yanında tasarım açısından da iyileştirmelere giden Google, Forms'un tasarımını yeniledi ve Docs, Sheets ve Slides için yeni şablonlar yayınladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.