SehriOfis.com: Ofisini kiralamak isteyenlerle paylaşımlı ofis arayanları buluşturuyor

SehriOfis.com: Ofisini kiralamak isteyenlerle paylaşımlı ofis arayanları buluşturuyor

Ülkemizde internet ekonomisi ve dışardan çalışma disiplini geliştikçe hazır ofis sunan girişimlerin sayısı da giderek artıyor. Bu alandaki yeni bir girişim olan Şehr-i Ofis de yer sağlayıcı olarak değil bir aracı yani pazar yeri olarak sektördeki yerini alıyor.

Şehr-i Ofis, diğer paylaşımlı ofis veya sanal ofis alanında çalışan firmalardan farklı olarak kendine ait olmayan bir girişim. Kendisi 'mekan sağlayıcısı' olarak hizmet vermeyip, mekan sağlayıcılarını bir araya getiriyor. Yani sektörde aktif olarak çalışan firma veya kişilere ait olan ofisleri veya çeşitli çalışma alanlarını ihtiyaç sahibi profesyonellere kiralıyor. Yani bir nevi bu alanda bir pazar yeri olarak yerini alıyor.

Şimdilik İstanbul'un 4 bölgesinde 15 mekan

Kevser Aydın tarafından kurulan ve Ocak 2015'te faaliyetlerine başlayan Şehr-i Ofis, saatlik, günlük, haftalık ve aylık olarak yer kiralaması yapılabiliyor. Şu anda İstanbul'da 4 bölgede (Osmanbey, Beşiktaş, Taksim, Mecidiyeköy) toplam 15 mekanın dahil olduğunu öğrendiğimiz Şehr-i Ofis'te 13 tane toplantı odası veya çalışma alanı, 1 tane terapi odası ve 1 tane de pilates salonu bulunuyor. sehri ofis paylasimli ofis kiralama

Ücretler nasıl?

Kevser Aydın'dan aldığımız bilgilere göre Ocak 2015 ‘den bu yana doluluk oranı yüzde 75 seviyesinde olmuş. Hedefteyse oransa yüzde 90 doluluk oranını yakalamak var. Ücretler ise mekanın yeri, çalışma alanının büyüklüğü ve yer sağlayıcısının yaklaşımına göre değişiyor. Aydın, ücret konusunu merak edenler için de şöyle bir fiyat aralığı veriyor;

  • Saatlik kiralama 28TL+KDV’den başlayıp 105TL+KDV’ye kadar çıkıyor
  • Günlük kiralama 112TL+KDV’den başlayıp 420TL+KDV’ye kadar çıkıyor.

Elbette uzun süreli kiralamalarda daha uygun fiyatlar söz konusu ve Şehr-i Ofis, serbest girişimcilerin yanısıra çalışma alanlarının uygun olmamasından ötürü mekan sorunu yaşayan kurumsal firmaların çalışanlarını da yakalamayı hedefliyor.

Zamanla taşların yerine oturacağı bir alan

Aylık olarak 1Mekan1İnsan isimli bir bültenle mekan sağlayıcıları veya kiracılar içinreklam ve iletişim kanalı oluşturan Şehr-i Ofis'in atıl durumdaki çalışma alanlarını değerlendirmek isteyen şirketler için önemli bir fırsat sunduğunu söyleyebilirim. Ama saatlik çalışma alanı kiralamanın hem mekan sahipleri hem de ücret açısından girişimciler için çok verimli olmayacağını düşünüyorum.

Muhtemelen önümüzdeki dönemde bu iş modelini deneyecek olan yeni girişimler de çıkacaktır ve böylece nasıl bir ihtiyaç-yönelim olduğunu her birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.