Bu yaz Avrupa'da akıllı telefon alanların yüzde 27'si Android'den iOS'a geçti

Bu yaz Avrupa'da akıllı telefon alanların yüzde 27'si Android'den iOS'a geçti

Kantar Worldpanel ComTech tarafından yayınlanan yeni bir rapor Avrupa'da Android'den iOS'a yani iPhone'a geçişler konusunda önemli bilgiler veriyor. Avrupa'nın 5 büyük pazarında (Büyük Britanya, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya) Android'in pazar payı azalmaya devam ediyor.

Söz konusu pazar araştırmasına göre ilk kez akıllı telefon alanların oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29'dan yüzde 25'e düşmüş. Bu durum Avrupa pazarındaki yeni akıllı telefon kullanıcı sayısının artışındaki azalmayı doğrulayan bir başka gösterge olma özelliğini taşıyor.

Avrupa'da Android'den iOS'a geçiş oranı ABD'dekinin 3 katı

Üreticilerin hali hazırda akıllı telefon sahiplerini kendilerine çekmek için giriştikleri mücadeleye bakıldığında ise Apple'ın Avrupa'da kazanan taraf olduğunu gösteriyor. Zira Kantar'ın araştırmasına göre 3 ay içinde Avrupa'da akıllı telefon alanların yüzde 27'sini Android'den iOS'a geçiş yapan kullanıcılar oluşturuyor.

Bu oranın ABD'de yüzde 9'da kalıyor. Yani Avrupa'da Android'den iOS'a geçiş oranı ABD'dekinin tam 3 katı.

Android iPhone rapor Uzmanlar Apple'ın yeni iPhone modellerini (Bkz: iPhone 6S) tanıtmasıyla mevcut iPhone fiyatlarda yaşanacak indirimin Apple lehine değişimin devam edeceğini de öngörüyor ama Android'in halen Avrupa'da Apple'ı katlayan bir pazar payına sahip olduğunu hatırlamakta fayda var.

Büyük Britanya'da Android'in pazar payı yüzde 54,4 iken, iOS yüzde 32,7. Fransa'da Android'in pazar payı yüzde 70'e dayanıyor ve Almanya'da yüzde 70'i geçiyor. Kantar'ın ülkelere göre pazar payı grafiklerine şurada göz atabilirsiniz.

Kantar'ın Şubat ayında yayınladığımız raporunda ise Android'in Avrupa'daki pazar payının yüzde 3 azaldığını paylaşmıştık.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.