Apple, iPhone ve Apple Watch'u duman dedektörü olarak da kullanmayı planlıyor

Apple, iPhone ve Apple Watch'u duman dedektörü olarak da kullanmayı planlıyor

apple-duman-dedektoruApple'ın sahip olduğu ve birkaç çizimi ortaya çıkan patent şirketin akıllı ev cihazları konusunda yeni bir ürün çıkartıp çıkartmayacağı sorularını gündeme getirdi. Patentte görünen bir duman dedektörü ancak dikkat çeken nokta bu dedektörün iPhone, iPad, Mac ve Apple Watch'un içerisinde de yer alabilecek şekilde düşünülmesi.

Şirketin sahip olduğu iddia edilen patentin tüm detayları bilinmiyor ancak ilgili dosyayla birlikte duman dedektörüyle ilgili birtakım çizimler de gün yüzüne çıkmış görünüyor. Buna göre şirket sahip olduğu patent ile iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac'lerin içerisine ufak bir dedektör yerleştirerek onlara duman dedektörü özelliği kazandırıp akıllı ev sisteminin bir parçası haline getirebiliyor. Diğer bir dikkat çeken detay bunu yaparken cihazların üzerinde yer alan kamerayı da kullanarak, kullanıcıları tehlikenin mesafesi hakkında uyarabilme olanağına sahip olması.

apple-duman-dedektoru

Patentteki detaylar bununla da bitmiyor. Belli bir seviyenin üzerinde tehlike algılayan dedektör özellikli Apple cihazı otomatik olarak ilgili itfaiye ve ilk yardım servislerini arıyor.

Apple'ın duman dedektörüyle ilgili sahip olduğu patentler ilk olarak Kasım 2014'te söylentilere konu olmaya başlamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.