Akıllı saat oyun geliştiricisi Everywear'a 2.25 milyon dolar yatırım

Akıllı saat oyun geliştiricisi Everywear'a 2.25 milyon dolar yatırım

Apple'ın Watch'u ile Android tabanlı çalışan diğer akıllı saatler kıyasıya bir rekabette ve ikisine de ilgi hızla artıyor. Tabi ekranın olduğu her yere giren oyun sektörü de aynı şekilde akıllı saatlerin yaratacağı etkinin farkında. Bu konuda erken davranan firmalardan Everywear Games, büyük oranda yükselen ilginin sonucu olarak şık bir yatırım turuna imza attı. Finlandiya merkezli şirket, Silikon Vadisi merkezli yatırımcı True Ventures'ın öncülük ettiği turda toplam 2.25 milyon dolar tohum yatırımı aldı.

Apple Watch için Runeblade adlı ve RPG (rol yapma oyunu) türündeki oyunu yayınlayan şirket çok da dişli bir rakibinin bulunmadığı Watch oyunları arasından sıyrılmayı başarmıştı. True Ventures'ın ortaklarından Om Malik bu yatırımla Everywear'ın yönetim kuruluna dahil oldu. Bu yılın başında kapanan GigaOm'u 2014 yılında bırakarak yoluna yatırımcı olarak devam etme kararı alan Malik, yaptığı açıklamada Everywear'ın akıllı saatte nasıl bir oyun deneyimi yaratılması gerektiğini anlamış olduğunu belirtti.

Everywear Games aldığı yatırımı daha fazla Apple Watch ve Android akıllı saat oyunu geliştirmek için harcayacağını da açıkladı. Şimdi mobil oyun sektörü için yeni bir soluk olacak olan akıllı saat oyun pazarının nasıl şekilleneceğini ve buradaki rekabeti izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.