Mesajlaşma uygulaması Line, Android için Line Launcher'ı tanıttı

Mesajlaşma uygulaması Line, Android için Line Launcher'ı tanıttı

Uzakdoğu'da oldukça popüler olan zengin özellikli mobil mesajlaşma uygulaması Line, bu kez daha büyük bir adım attı ve Androidli için ön yükleyici (launcher) uygulaması Line Launchertanıttı.

Android için geliştirilen sistem ön yükleyicileri bildiğiniz gibi cihazların baştan sona özelleştirilmesini sağlıyor. Line Launcher da yüklendiği Androidli cihazları kendi tarzına uygun tema ve uygulamalarla zenginleştiriyor. Uygulamayı yüklediğinizde sizi Türkçe bir mesajla karşılıyor ama Line Launcher'ın tüm uygulamalarında Türkçe çevirilerin yapılmadığını da eklemek gerekiyor.

Özellikle tasarım anlayışla kendi fanatiklerine sahip olan Line, ön yükleyici uygulamasında da bu tarafını ortaya koyuyor. Line Launcher'ı yüklediğinizde etiketler, temaları için ayrı birer uygulama da yüklemiş oluyorsunuz ki bu da tasarımınızı baştan aşağı Line mesajlaşma uygulamasıyla uyumlu hale getiriyor. Fakat Line Launcher, Line Deco gibi sadece görselliğe dönük bir uygulama değil.

Line Launcher indir

Line Launcher'ın genel özelliklerine baktığımızda ana ekrana benzer önyükleyicilerden çok daha fazla uygulama ekleyebilme özelliği dikkat çekiyor. Bunun yanından diğer ön yükleyiclerde olduğu gibi sistem hızlandırma, pil uygulaması, ekran kilidi uygulaması ve çeşitli kısayol eklentileri yer alıyor.

26 Ağustos'ta Google Play'e girdiğini görülen Line Launcher'ın indirilme sayısı 10 milyonu aşmış ve beğeni toplamışa benziyor. Ama bu ilginin nereye varacağını, en azından Avrupa ve ABD'ya nasıl yansıyacağını bilmiyoruz. Zira daha önce Facebook'un Home uygulamasıyla el attığı ama çok üzerine gitmemişti ve bu alanda Google Now, Yandex.Shell, Nokia Zlauncher ve Hola Launcher gibi popüler veya isim yapmış örnekleri vermek mümkün.

Line'ın geliştiricisi Japon Naver, Temmuz ayında da alt seviye Androidli telefonlar için Line Lite'ı tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.