Google destekli Robin, "bulut öncelikli" telefonuyla Kickstarter'da yeni bir rekora koşuyor

Google destekli Robin,

Bulut öncelikli ilk akıllı telefon olma iddiasıyla bugün Kickstarter kampanyasını başlatan Robin, 500 bin dolarlık fon hedefine hızla yaklaşıyor. Haber hazırlanırken topladığı fon miktarı 180 bin doları geçen Robin, bizim gözlemlerimize göre, dakikada ortalama bin dolar civarında destek alıyor. Telefonun gördüğü yoğun ilginin arkasında birkaç neden var.

Robin, daha Google'da Android'i kuran ekipte yer alan Tom Moss ve yine Google ve Motorola'da kıdemli yazılım mühendisi olarak çalışan Mike Chan'in kurduğu Nextbit'e ait bir ürün. Google Ventures ve Accel Partners'tan Ocak 2014'te 18 milyon dolar yatırım alan Nextbit'in, Robin için soluğu Kickstarter'da almasının sebebi ise suları test etmek. Yani kullanıcı geri bildirimleriyle doğru yolda olup olmadığını anlamak. Nextbit, bu çıkışla iyi bir reklam kampanyasına da imza atmış olacak gibi görünüyor.

robin nextbit2Robin gördüğü ilginin bir bölümünü ekibine ve iyi fonlanmış bir yatırım olmasına borçlu. Ancak bunun dışında cihaz, başta iPhone olmak üzere akıllı telefon kullanıcılarının yakından tanıdığı bir soruna akıllı bir çözüm getirmesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Robin'in Android tabanlı işletim sistemi, buluta entegre bir şekilde çalışıyor. Kullanıcısından öğrenen Robin, kullanmadığınız uygulamaları, çektiğiniz tüm fotoğrafların yüksek çözünürlükteki versiyonlarını, Wi-Fi ve güce bağlandığında otomatikman bulutta depoluyor ve böylelikle yer açıyor. Yedeklenen fotoğraf ya da uygulamaları telefonunuzda görmeye devam ediyorsunuz ancak kullanımı tamamen talebe göre gerçekleşiyor. Depolanan uygulamayı açmak için telefonunuza indirilmesini bekleyip, kaldığınız yerden kullanmaya devam ediyorsunuz.

Tasarım yönüyle de piyasadaki diğer Android tabanlı akıllı telefonlardan farklılaşan Robin, HTC'nin tasarımdan sorumlu eski Başkan Yardımcısı Scott Croyle imzalı bir ürün. Gece yarısı ve mentol renk seçenekleriyle sunulan cihaz 32 GB'lık alan ve 100 GB'lık ücretsiz bulut depolama özellikleriyle geliyor. Yapımcılarına göre Robin, Android işletim sisteminin geleceğini sunuyor.

Robin'i incelemek isterseniz Kickstarter kampanyası için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Güncelleme: Robin, 586 bin dolar fon toplayarak Kickstarter'daki fon hedefine 12 saatten kısa sürede ulaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.