NakliyePark.com: Nakliye şirketleri ile taşınacak kişileri buluşturan pazar yeri

NakliyePark.com: Nakliye şirketleri ile taşınacak kişileri buluşturan pazar yeri

Türkiye gibi bir coğrafyada evden eve taşımacılık oldukça büyük bir pazar ve geleneksel pazar koşullarındaki rekabet günden güne internet ortamına taşınıyor. NakliyePark.com da taşımacılık şirketleriyle müşterileri en avantajlı şekilde bir araya getirmeyi hedefliyor.

Nakliye şirketleri için bir pazar yeri olarak tanımlayabileceğimiz Nakliye Park, aslında 2011 yılında Erkan Ülker tarafından kurulan bir girişim ama yeni yazılımı ve yeni arayüzüyle artık pazarın bilinen markası haline gelmek istiyor. Düşük fiyatlı hizmet yerine, marka tescil belgesi olan kurumsal firmalarla kaliteli hizmetlere aracılık etmeyi hedefliyor.

Komisyonsuz havuz sistemi

Şu anda sitede 80'den fazla profesyonel şirket yer alıyor. Kullanıcılar Nakliye Park üzerinden hizmet almak için ihtiyacına uygun bir ihale açarak gelen teklifleri değerlendirip seçimini yapıyor.

Nakliye Park hizmet ücretini kendi havuzunda tutuyor ve işlem tamamlandıktan sonra hizmet sağlayıcıya ücretini aktarıyor. Bu şekilde son 3 ayda 1345 teklif verilmiş ve bunların 1057'si onaylanmış. (Teklif verenler Nakliye Park tarafından aranarak onaylanıyor.)

Nakliye Park Evden Eve Nakliyat

Nakliye Park'ta isteyen kullanıcıların parayı elden nakliye şirketine vermesine de izin veriliyor ama bu yöntemin hizmet kalitesinin değerlendirilmesi açısından çok fazla tercih edileceğini düşünmüyorum.

Erkan Ülker'den aldığımız bilgilere göre NakliyePark.com'un günlük ziyaretçisi 5 binin altında. Her ay ortalama 150-300 arası nakliye talebi sistem havuzuna düşüyor. Blog sayfasında ve sayfa içerisinde yapılan güncel haber paylaşımlarıyla bu rakamların arttırılması hedefleniyor.

Yeni siteyi bir yıllık altyapı çalışmasıyla (ki hala eksikleri var) hayata geçirdiklerini söyleyen Ülker, dijital alandaki tecrübeleriyle Nakliye Park'ı daha ileri bir noktaya taşımak istediklerini söylüyor. Önceki tasarımlarının diğer oyuncular tarafından kopyalandığını, hatta bunların bazılarını mahkeme kararıyla kapattıklarını da ekliyor.

Nakliye Park Evden Eve Nakliyat 2

Nakliye Park'ın gelir modeli şimdilik sadece reklama dayalı olduğu için heyecan verici görünmüyor ama bu durum nakliye şirketlerini çekmek için faydalı gözüküyor. İki taraflı kullanıcı tabanını oluşturduktan sonra da farklı gelir modellerini uygulamaya sokması zor olmayacaktır.

Son olarak Nakliye Park'ın ev/ofis taşımacılık, şehirler arası taşımacılık, eşya depolama gibi farklı taşımacılık hizmetlerine aracılık ettiğini de paylaşalım ve zamanın Nakliye Park'ın için neler getireceğini beklemeye koyulalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.