BlackRock online finans danışmanlığı girişimi FutureAdvisor'ı satın aldı

BlackRock online finans danışmanlığı girişimi FutureAdvisor'ı satın aldı

Dünyanın en büyük sermaye ve risk yönetim şirketlerinden birisi olan BlackRock, daha önce Sequoia Capital tarafından yatırım alan ve online ortamda kullanıcılarına finans danışmanlığı ve yatırım tavsiyeleri veren bir girişim olan FutureAdvisor'ı satın aldı.

Satın alan taraf BlackRock'ın adını daha önce Uber'in 1.2 milyar dolarlık yatırım turunda ve Dropbox'a yapılan 250 milyon dolarlık yatırıma öncülük ettiğinde duymuştuk. FutureAdvisor ise bugüne dek aralarında Sequoia Capital'ın da bulunduğu yatırımcılardan toplamda 21,5 milyon dolarlık yatırım almıştı.

FutureAdvisor'ın hedef kitlesi 100 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında yatırım yapmak isteyen bireysel kullanıcılar olarak belirlenmiş. Emeklilik planlarından tutun, çocukları için eğitim masraflarını biriktirme planlarına kadar farklı konularda müşterilere destek olarak, yatırımları yönetme konusunda yardımcı oluyor.

İki eski Microsoft çalışanı tarafından kurulan 5 yaşındaki şirketin San Francisco'da tek bir ofisi bulunuyor. Satın alma sonrasında da aynı ofisten çalışmaya devam edecek şirketin hiçbir operasyonel sürecinde değişiklik yapılmayacağı vurgulandı. 55 çalışanı bulunan şirket aynen hizmet vermeye devam edecek. Son olarak, Financial Times'ın yayınladığı bir habere göre BlackRock'ın FutureAdvisor'ı tahmini satın alma fiyatı ise 150 ile 200 milyon dolar arasında olduğunu belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.