Amazon, Kindle'ları üreten özel birimi Lab126'dan ilk kez işten çıkarma yaptı

Amazon, Kindle'ları üreten özel birimi Lab126'dan ilk kez işten çıkarma yaptı

Amazon, 11 yıl önce kurduğu ve Kindle, Kindle Fire, Fire akıllı telefonu ve diğer tüketici elektroniği ürünlerinin geliştirildiği Lab126'da WSJ'ın kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre ilk kez işten çıkarma yaptı.

Amazon'un bu işten çıkarmasının nedeninin özellikle şirkette hayal kırıklığı yaratan Fire akıllı telefonunun olduğu belirtiliyor.

Kaliforniya'da bulunan Lab126'da yaklaşık 3000 kişilik bir ekip çalışıyor. Amazon'un ekipten kaç kişiyi işten çıkardığı bilinmiyor bunun sebebi ise çalışanlara şirkette işe başlamadan önce imzalatılan gizlilik sözleşmeleri ancak işten çıkarma bilgisini aktaran kaynaklar düzinelerce mühendisin işten çıkarıldığını aktarmışlar.

Kaynakların verdiği bir diğer bilgi ise Lab126'da işten çıkartılan kişilerin yalnızca Fire akıllı telefon ekibinde görev yapanlar değil, diğer ürünlerin ekiplerinden de olduğu yönünde. Amazon ise konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmiş.

Tüm bunların yanında Amazon işten çıkarma dalgasından sonra üzerinde çalışılan bazı projeleri de durdurmuş. Durdurulan projeler arasında geniş ekranlı bir tablet projesi de yer aldığı söyleniyor. Uzmanlar ise bu operasyondan sonra Amazon'un akıllı telefondan ziyade akıllı ev ürünlerine yoğunlaşabileceğini, Apple ve Google ile de bu alanda rekabet etmeye odaklanabileceğini söylüyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.