Windows 10 yayınlanmasından bir ay sonra 75 milyon cihaza ulaştı

Windows 10 yayınlanmasından bir ay sonra 75 milyon cihaza ulaştı

29 Temmuz'da kullanıcılara sunulan Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 yayınlanmasının üzerinden 24 saat geçtikten sonra 14 milyon cihaza yüklenmişti. Üstelik Microsoft kullanıcılardan gelen yoğun talebe karşılık Windows 10'un kapılarını yeni kullanıcılara kademe kademe açmıştı.

Bugün yeni bir duyuru yayınlayan Microsoft, Windows 10'u yayınlamasının üzerinden tam dört hafta geçtikten sonra 75 milyon cihaza yüklendiğini açıkladı. Microsoft'un kullanıcılara ücretsiz olarak sunduğu Windows 10'u önceki işletim sistemleriyle satış bazında kıyaslamak zor ancak Windows 8'in yayınlandıktan bir ay sonra 40 milyon lisans sattığını, altı ay sonra ise toplam 100 milyon adet lisans sattığını belirtelim. Windows 10'un ise sadece dört haftada 75 milyon bilgisayara ulaşması büyük bir başarı ancak bunda ücretsiz olmasının payı da oldukça büyük.

Microsoft'un pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Yusuf Mehdi'nin verdiği bilgilere göre Windows 10, 192 farklı ülkede 90 binden fazla tekil bilgisayar ve tablete ulaşmış durumda. Yine Mehdi'nin açıkladığı bir diğer önemli bilgi Windows Store'un Windows 10 sürümü, Windows 8 için yayınlanan sürümünden şimdiye kadar cihaz başına altı kat daha fazla yüklenmiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.