Angry Birds 50 milyon kez indirildi ama Rovio 260 kişiyi işten çıkaracak

Angry Birds 50 milyon kez indirildi ama Rovio 260 kişiyi işten çıkaracak

Geçtiğimiz ayın sonunda Angry Birds 2'yi oyunseverlerin beğenisine sunan Rovio bir kez daha toplu işten çıkarma yapacağını açıkladı. Finlandiyalı şirket bugün 260 kişiyi işten çıkaracak ve yeniden yapılanma sürecini başlatacak.

Angry Birds ile tüm dünyada popüler bir oyun şirketi haline gelen Rovio, yayınladığı haberde Angry Birds 2'nin 50 milyon indirme sayısına ulaştığını ve büyük şeyler yapmak istediğini söylüyor. Bu süreçte de 260 kişinin işine son vererek şirketin verimliliğini artırmayı hedefliyor. Angry Birds'ün ilk animasyon filminin de hazırlanma aşamasında olduğu belirtiliyor.

2014 gelirlerinde yüzde 9 düşüş yaşayan ve 170.6 milyon dolar kazanan Finlandiyalı şirket, ilk olarak Ekim 2014'te 130 kişinin işine son vermişti. Bu dönem yapılan 260 kişilik işten çıkarma ise oyunlar, medya ve tüketici ürünleri birimlerinden yapılacak.

CEO Pekka Rantala'ya göre aşırı çeşitlilik Rovio'nun en büyük sorunu haline gelmiş ve şirket artık bu sorunu çözmek istiyor. Rantala, bundan sonra tüm çalışanlarıyla birlikte en iyi oldukları alanlara odaklanacaklarını da ekliyor ve bu alanları harika oyun deneyimi geliştirmek, mükemmel animasyon filmi çekmek ve çok iyi ürünler üretmek olarak açıklıyor.

Rovio hızlı büyümenin ve çok çeşitli oyunlar çıkarmanın olumsuzluklarını belki biraz da geç kabullendi. Zira Rovio'dan sonra popüler olan bir başka Finlandiyalı oyun şirketi Supercell, sadece 1-2 oyun sayesinde milyar dolar seviyesinde gelir elde etmeyi başarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.