Google Ventures Avrupa'da İngiltere dışındaki ilk yatırımını sanal gerçeklik stüdyosu Resolution Games'e yaptı

Google Ventures Avrupa'da İngiltere dışındaki ilk yatırımını sanal gerçeklik stüdyosu Resolution Games'e yaptı

Google'ın teknoloji ve yazılım odağında yenilikçi şirketlere yatırım yapmak için kurduğu Google Ventures, Avrupa'da da yatırım yapmak üzere geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Avrupa kolunu faaliyete geçirmişti. Avrupa'da İngiltere hariç tutulduğunda Google Ventures ilk yatırımını sanal gerçeklik oyunları geliştiren Stockholm merkezli Resolution Games'e yaptı.

Sanal gerçeklik platformları (VR) için oyunlar geliştiren Resolution Games'e Google Ventures'ın öncülük ettiği yatırım turu sonunda yapılan yatırım miktarı ise 6 milyon dolar. Ancak yatırımda dikkat çeken nokta şirketin yatırımcısının Google Ventures US olarak geçmesi, Google'ın neden Google Ventures Europe aracılığıyla yatırım yapmadığı ise bilinmiyor. Şirketin kurucusu ise oyun sektörü içerisinde ünlü bir isim olan Tommy Palm. 2012 ve 2015 yılları arasında King'te görev yapan Tommy Palm görevi sırasında tasarımına öncülük ettiği Candy Crush Saga ile 2013 yılında en iyi sosyal oyun ödülünü almıştı.

Şirket bir diğer kurucu ortağı da mobil oyunlar konusunda oldukça fazla deneyime sahip olan Måns Ullerstam. Ancak süper ikili bu sefer güçlerini yenilikçi mobil oyunlar için değil sanal gerçeklik alanında kullanacaklar. Resolution Games'e yapılan yatırım turuna katılan diğer şirketler ise Creandum, Partech Ventures, Initial Capital ve Bonnier Growth Media.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.