Game of War'ın Küresel Altyapı Müdürü şirket içi belge hırsızlığından tutuklandı

Game of War'ın Küresel Altyapı Müdürü şirket içi belge hırsızlığından tutuklandı

2014'ün en çok ses getiren mobil oyunlarından bir tanesi olan Game of War: Fire Age üst düzey bir yöneticisinin karıştığı şirket içi belge hırsızlığı skandalıyla sarsıldı.

Oyunun üreticisi Machine Zone'da Küresel Altyapı Müdürü olarak görev yapan Jing Zeng, şirkete ait ticari sırları çaldığı gerekçisiyle FBI tarafından tutuklandı.

Mobil oyun sektöründeki rekabet son yıllarda oldukça yüksek, mobil oyun geliştiren stüdyolar oldukça yüklü geliştirme ve reklam bütçeleri harcıyorlar. Game of War'daki olayın da ilk başta bu rekabetten dolayı bir yöneticinin şirket sırlarını rakiplere satması olarak düşünülmüş ancak esasında olay çok daha farklı.

Kasım 2014'te Küresel Altyapı Müdürü olarak göreve başlayan Jing Zeng işe başlamasından kısa bir süre sonra pozisyonunu ve şirketin sağladığı şartları beğenmediğini belirtmeye başlamış. Hatta yöneticisine giderek şartlarının iyileştirilmesini talep etmiş ancak bu talebi geri çevrilmiş ve bir süre sonra da eğer görevinden memnun değilse şirketten ayrılabileceği belirtilmiş.

Tüm bu sürecin sonunda Jing Zeng'in şirketten ayrılmaya karar verip şirkete şantaj yapmak için şirket içi sunuculardan kullanıcılara ve oyuna ait ticari bilgileri indirdiği yönünde suçlamalar yapılıyor. Jing Zeng şirket içi bu bilgileri bir USB diske aktarmış ve Pekin'e doğru yola çıkmak üzereyken uçakta FBI ajanları tarafından yakalanmış.

Zeng'in aldığı bu bilgilerle şirkete daha yüksek bir kıdem tazminatı için şantaj yapmakla suçlanıyor, hatta pazarlıklar devam ederken Machine Zone'un durumu FBI'a bildirmesiyle Zeng'in yakalandığı belirtiliyor. Machine Zone en son yeni reklam kampanyasında Kate Upton'ı kullanması ve 40 milyon dolarlık bütçesiyle gündeme gelmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.