Sony ürettiği ilk drone'u görücüye çıkardı [Video]

Sony ürettiği ilk drone'u görücüye çıkardı [Video]

Sony geçtiğimiz ay içerisinde Japonya merkezli olarak otomasyon ve robotik alanında çalışan ZMP şirketli ile drone üretimi konusunda ortak olacağını duyurmuştu. Bu duyuru henüz çok tazeyken Sony üretilen ilk prototip drone'nun videosunu yayınladı.

ZMP ve Sony'nin yaptığı ortaklık sonucunda "Aerosense" isimli bir alt şirket kurulmuş ve üretilen drone'lar bu isim ile daha çok kurumsal müşterilere sunulacak. Ancak geliştirilen drone ve servis henüz çok yeni olduğundan şirket drone satmayacağını duyurmuştu. Bunun yerine gökyüzünden alınan ve birçok alanda kullanılabilecek veriler müşterilere sunulacaktı ancak bu servis de gelecek yıla kadar müşterilere hizmet vermeyecek. İki şirket de öncelikle ürünü ve verecekleri servisleri tam anlamıyla geliştirmek istiyor.

İlk prototipi üretilen drone 9,9 kg(22 pound) ağırlık taşıyabiliyor. Üzerinde gelişmiş bir kamerayla birlikte birçok verinin ölçülmesine yarayacak sensörler yer alıyor. Bu sensörler ile havadan çeşitli gözlem ve analizler yapılacak. Aralıksız iki saat boyunca uçabilen droneun maksimum hızı ise saatte 106 km. Aerosense'in baş yöneticisi Hisashi Taniguchi de 2020 yılında şirketin 82 milyon dolar gelir elde edeceğini savunuyor. Aşağıda droneun videosunu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=L9eB1soQD5o

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.