Android Pay yarından itibaren ABD'de devreye girebilir

Android Pay yarından itibaren ABD'de devreye girebilir

Bu yıl gerçekleştirilen Google I/O etkinliğinde ilk kez karşımıza çıkan ve Google'ın Apple Pay'in karşısına çıkartmaya hazırladığı ödeme sistemi Android Pay'in kullanılabilir hale geleceği günle ilgili bazı detaylar sızmaya başladı.

AndroidPolice adlı web sitesinin yakaladığı habere göre McDonalds tüm restaurant müdürleri ve ekipleriyle bir bilgi notu paylaştı. Bu notta, Android Pay'in 26 Ağustos tarihi itibariyle geçerli olacağı McDonalds'ın çalışanlarına haber veriliyor.

Aynı bilgi notunda Samsung Pay'in ise 21 Ağustos'ta çıkacağı bilgisi yer alıyor. Ancak bu bilgi yanlış, çünkü Samsung Pay önümüzdeki ay bekleniyor. Yine de bu tarihin Samsung'ın yeni Note ve Edge modellerinin çıktığı güne denk geldiğini belirtelim. Android Pay her ne kadar yıl sonu beklense de Android bir sürpriz yaparak işi çok geçe bırakmak istemiyor olabilir.

Android Pay'in çıkış tarihi ile ilgili dedikodular ürün çıkana kadar sürecek gibi gözüküyor. Kimileri Android'in altıncı işletim sistemi Marshmallow ile geleceği söylense de NFC ile çalışacak ödeme sistemi Android Pay ödeme dünyasında bir hayli ses getirecek. Ayrıca Android Pay'in işe McDonalds gibi dev bir şirketle başlıyor olması da daha ilk andan ürüne yaygınlık avantajı sağlamış olacak. Böylece Apple Pay ve Android Pay arasındaki rekabet ilk kez restoranlara girecek, çünkü ABD'deki McDonalds'larda Apple Pay de hali hazırda geçerli.

nexus2cee_img_20150822_074236075_hdr_thumb

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.