Adphorus, Instagram reklamlarını sistemine dahil etti

Adphorus, Instagram reklamlarını sistemine dahil etti

Müşterilerine Facebook reklam optimizasyonu ve Sosyal CRM çözümleri sunan yerli girişim Adphorus, yaptığı resmi duyuruyla birlikte Facebook tarafından Instagram reklam API'ına erişim yapabilen ilk şirketlerden biri olduğunu açıkladı.

Bu sayede Türkiye'deki kullanıcılar ve şirketler Adphorus aracılığıyla Instagram üzerinde reklam verebilecekler. Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde Adphorus Türkiye’den Facebook’un Ads PMD rozetini alan ilk firma olmuştu aynı zamanda şirket geçtiğimiz ay içerisinde 500 Startups’ın katılımıyla 1 milyon dolar tohum yatırım almıştı.

Adphorus'un Instagram API'ına erişim izninin de Facebook tarafından verildiğini belirtelim. Bu önemli gelişme sayesinde Türkiye'deki kullanıcılar da artık aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyona ulaşan Instagram'a reklam verebilecekler. Buradaki bir diğer önemli husus da kullanıcılar Facebook için kullandıkları hedefleme ve geri dönüşüm araçlarının aynısını Instagram reklamları için de kullanabilecekler.

Instagram'a verilebilen reklam türleri üç kategoriye ayrılmış durumda. Bunlar  markanın/ürünün websitesine yönlendirme bazlı tıklama, mobil uygulama yüklettirme ve video. Adphorus aracılığıyla markalar Facebook'ta olduğu gibi reklam verirken detaylı kullanıcı hedeflemesi yapabilecekler. Bunun arasında reklamın gösterileceği ülke, cinsiyet, ilgi alanı ve kullanıcının beğendiklerine göre filtreleme ve hedefleme yapılabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.