Lakestar'dan erken aşama Avrupalı girişimler için 350 milyon euroluk yeni fon

Lakestar'dan erken aşama Avrupalı girişimler için 350 milyon euroluk yeni fon

Avrupa'nın en büyük risk sermayesi şirketlerinden olan ve ünlü yatırımcı Klaus Hommels tarafından yönetilen Lakestar, 350 milyon euro büyüklüğündeki yeni fonu Lakestar II'yi duyurdu. Şirket böylece Avrupa'da açıklanmış en yüksek fonlar arasına yeniden girdi.

2013 yılında duyurduğu 135 milyon euroluk Lakestar I fonu ile ağırlıklı olarak Avrupa merkezli şirketlere yatırımlar yapan Lakestar aradan geçen iki yılın sonunda ilk fonundan 3 kat büyük olan devam fonunu açıklamış oldu. İlk fonda olduğu gibi şirketin hedefinde yine erken aşama teknoloji şirketleri bulunuyor. Lakestar'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Klaus Hommels yaptığı açıklamada fonun erken aşama yatırımları (Tohum ve Seri A) yapacağını, yatırım başına kesin bir limit bulunmadığını, bunun 500 bin euro ile 45 milyon euro arasına her hangi bir rakam olabileceği söyledi.

Lakestar'ın duyurduğu bu yeni fonla Avrupalı teknoloji şirketleri yatırım açısından oldukça geniş bir havuza sahip olmuş olacaklar. Hali hazırda Index Ventures, Accel Partners ve Atomico gibi büyük fonları yöneten şirketler aktif olarak yatırım yapmaya devam ediyor. Index Ventures, geçtiğimiz yıl 550 milyon dolar büyüklüğündeki yeni fonunu duyurarak erken aşamadaki Avrupa, ABD ve İsrail merkezli teknoloji şirketlerine yatırım yapacağını açıklamıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.