Groupon, Türkiye’den çekildiğini açıkladı

Groupon, Türkiye’den çekildiğini açıkladı

Geçtiğimiz hafta aktardığımız Groupon'un Türkiye'deki faaliyetini sonlandıracağına yönelik duyumumuz, şirketin bugün resmi açıklama yapmasıyla kesinlik kazandı. Groupon, Türkiye'deki faaliyetlerini 24 Ağustos 2015 tarihi itibariyle sonlandırdı.

Türkiye’de Şehir Fırsatı markasıyla beş yıldan uzun süredir hizmet veren Groupon'un ülkeden çıkma kararın arkasında, Türkiye ofisinin finansal açıdan bekleneni vermemesi olarak gösteriliyor. Şirket bunun sonucu olarak son dönemde sahada mekanları ve mağazaları bizzat ziyaret eden satış temsilcilerinin yerine tele satış ekibine ağırlık vermişti. Ancak buna rağmen şirketin satışlarında son dönemde yüzde 60’a varan düşüşler yaşandığı yine bize gelen bilgiler arasındaydı.

Türkiye'de bir dönem oldukça hareketli ve rekabetin yüksek olduğu fırsat siteleri alanında Groupon önemli bir pozisyona sahipti. Şirket, 2010 yılında Türkiye'de SehirFirsati.com adıyla hizmet vermekte olan Almanya merkezli CityDeal'ı satın alarak Türkiye’ye giriş yapmıştı.

Uluslararası bir firmanın Türkiye'den çekilmesi, elbette internet sektörümüz için üzücü bir durum ki bu istikamette çok sayıda yorum Groupon'un resmi açıklamasıyla birlikte sosyal medyada yayılmaya başladı. En ilginç yorumlardan biriyse, Earlybird Venture Capital ortaklarından Cem Sertoğlu'ndan geldi. Bilindiği üzere Sertoğlu, grup alışveriş alanındaki güçlü oyunculardan Grupanya'nın yatırımcılarından.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.