Çevreci teknolojiler için pazaryeri Greenoscope'a Keiretsu Forum'dan 40 bin euro yatırım

Çevreci teknolojiler için pazaryeri Greenoscope'a Keiretsu Forum'dan 40 bin euro yatırım

2014 yılında kurulan B2B pazaryeri VerimliBinalar.com'un kurucu şirketi Greenoscope'a, Keiretsu Forum yatırımcılarından 40 bin euro (135 bin TL) yatırım geldi.

Sizlere 2014 sonunda tanıttığımız Greenoscope, çevreci binalara odaklanan B2B modelinde bir e-ticaret şirketi. Çevreci bina projeleri ile çevreci projelere odaklanan oyuncuları (mimarlar, yatırımcılar, müteahhitler vb.) bir araya getiren girişim 426 milyar dolarlık bir pazardan pay almak için yola çıkmıştı.

Bugün aldığımız bilgiye göre Keiretsu Forum yatırımcılarından Erdem İpekçi, Selcan Yılmaz, Sinan Bora ve Tolga Telli de Greenescop'un potansiyeline inanarak girişimin büyümesini hızlandırmak için toplamda 40 bin Euro yatırım yapmış.

Kuluçka aşamasında Sabancı Üniversitesi SuCool Ön-Kuluçka Merkezi'nden destek alan Verimlibinalar.com, hali hazırda 3 dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca) yapıyor. Dolayısıyla hem yurt içine hem de yurt dışına hitap ediyor ki öğrendiğimiz kadarıyla Greenoscope kullanıcılarının yaklaşık yüzde 90'ı yurt dışından geliyor.

Greenoscope verimli binalar cleantech

Greenoscope, çevreci teknolojilerle (cleantech) e-ticareti bir araya getirerek dikeyde güçlü bir ağ kurmak istiyor. Bunun için kullanıcılar sitede, yapı malzemesi üreticileri, yapı malzemelerini tüm ürün özellikleriyle birlikte listeleyebiliyor, ürün görsellerini, üretim konumlarını girebiliyor, şirket sertifikalarını ekleyebiliyor. Satış tarafında da geniş bir yelpazeye hizmet veriliyor.

Şu anda 15 kurumsal tedarikçinin ürünleri satışa sunulduğu Verimlibinalar.com'da bina yetkililerinin, yer aldıkları projelerde kendilerini etiketleyebilmelerine de izin veriliyor. Bu özellik sayesinde projeye dahil olan kişiler kendilerini referanslarıyla daha iyi bir şekilde tanıtabiliyor.

Çevreci teknolojiler (cleantech) dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durgunluk döneminde dahi en hızlı büyüyen sektörlerden biri konumunda. Dolayısıyla üretim odaklı olmasa da Greenoscope'un bu alanda başarıyla yoluna devam etmesi ve üreticileri tetiklemesi mümkün.

Son olarak hatırlatmak gerekirse; Greenoscope, Ali Can Akdeniz‘in öncülüğünde Garaj Yazılım, Sabancı Üniversitesi SuCool ön-kuluçka merkezi, Y. Mimar Gözde Doğramacılar ve e-bebek.com Genel Müdürü Halil Erdoğmuş’un ortaklıklarıyla kurulmuştu. Keiretsu Forum da son olarak 3 boyutlu yazıcı girişimi Zaxe'ye yatırım yapmıştı.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.