Google tweet'leri masaüstü arama sonuçlarına taşıyor

Google tweet'leri masaüstü arama sonuçlarına taşıyor

Google, Twitter ile yaptığı işbirliği neticesinde artık arama sonuçları ekranında arama yapılan konuyla ilgili tweet'leri en üstte ve kutucuklar halinde getirmeye başlayacağını duyurdu. Bu özellik daha önce Mayıs ayında mobil aramalar tarafında hayata geçirilmişti.

Google'ın masaüstü arama sonuçlarına da yansıtılan bu yeni özellik sayesinde artık tweet'lerin Google aramalarındaki değeri artmış olacak. Bu yenilik, hem Twitter'ın trafiğine dolaylı bir katkı sağlayacak hem de Google'daki arama sonuçlarının biraz daha gerçek zamanlı arama sonuçlarını kullanıcılarına sunarak arama deneyimi iyileştirmiş olacak.

Bu yılın başlarında Twitter'ın eski CEO'su Dick Costolo yaptığı açıklamalarda Twitter'ın Google ile işbirliğine gidebileceğinin sinyallerini vermişti. Yine bu yaz aylarında ortaya çıkan Google'ın Twitter'ı satın alacağı dedikoduları ise geçerliliğini halen yitirmedi. İşlerin pek de yolunda gitmediği konuşulan Twitter cephesinde, Google ile böyle önemli bir entegrasyona gidilmesi de iki şirketin flörtleşme aşamasında olabileceğini gözler önüne seriyor. Kısacası Google ile Twitter arasındaki bu tarz bir işbirliği ileride bir satın almanın yolunu açabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.