Endüstriyel 3D baskıya odaklanan Carbon3D, Google Ventures şirketleri arasına katıldı

Endüstriyel 3D baskıya odaklanan Carbon3D, Google Ventures şirketleri arasına katıldı

Artık Alphabet çatısı altında yer alan bir şirket olan Google Ventures, Avrupa pazarına da giriş yaptı ama Silikon Vadisi'ndeki yatırımlarına elbette devam ediyor. 2013'te 3 boyutlu baskı teknolojileri geliştirmek üzere kurulan Carbon3D, Google Ventures'dan yatırım alan girişimler arasına katıldı.

Google Ventures öncülüğündeki 100 milyon dolarlık yatırıma imza atan Carbon3D, 3 boyutlu baskı işini üretim süreçlerinin temel bir parçası haline getirmek istiyor. Ticari firmalara prototipleme ve 3 boyutlu baskı konusunda yol gösteren girişim, havacılıktan medikal pazara kadar farklı endüstrilerden müşterileri var.

Kaliforniya merkezli girişim 3 boyutlu baskı işinde masrafları düşürmeyi, kaliteyi artırmayı, üretimi çeşitlendirmeyi ve hızlandırmayı hedefliyor. Yani bu sektörün geleceğine ışık tutan bir vizyona sahip olduğu söylenebilir. Şirket bu vizyon çerçevesinde kendi 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini geliştiriyor ve kısa süre önce tanıttığı 3d yazici 3 boyutlu baskiContinuous Liquid Interface Production (CLIP) adlı teknolojiyi ilk test biri şirketlerden biri Ford Motor Company oldu.

Üç boyutlu basım teknolojilerine ve Carbon3D'nin vizyonuna daha önce Sequoia Capital, Silver Lake Kraftwerk ve Northgate Capital inanmıştı. Yeni yatırım turunda ise eski yatırımcılarla birlikte Google Ventures, Yuri Milner, Reinet Investments gibi yatırımcılar yer alıyor. Carbon3D'nin toplam yatırımı da son yatırımla beraber 140 milyon doları buluyor.

Türkiye'de 3 boyutlu yazıcı pazarı

Bugün paylaştığımız haberde olduğu gibi 3 boyutlu yazıcı işi dünya çapında yükselmeye ve değerlenmeye devam ediyor. Türkiye'nin bu gelişmeye kayıtsız olduğunu söylemek haksızlık olur. Zira Innomaya R23D, Katıhal gibi bu işe kafa yoran girişimler bulunuyor ve böyle girişimlerin Ar-Ge'sini destekleyecek yatırımlar çıkarmamız gerekiyor diyor ve sizi Carbon3D CEO'su Joseph DeSimone'nin TED konuşması ile başbaşa bırakıyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.