TRAFI, Türkiye'deki faaliyetlerini hızlandırmak için ilk ülke yöneticisini atadı

TRAFI, Türkiye'deki faaliyetlerini hızlandırmak için ilk ülke yöneticisini atadı

Toplu taşıma araçlarının kullanımını artırmaya hedefleyen Trafi, Türkiye pazarına odaklanmaya devam ediyor. Bir buçuk yıl önce ülkeye giriş yapan girişim, aldığımız bilgiye göre Türkiye'deki faaliyetlerinden sorumlu ilk tam zamanlı atamayı yapmış ve faaliyet gösterdiği şehirlerde de etkinliğini artırma hazırlığında.

Toplu taşıma araçlarıyla yolculuk planlaması yapmayı sağlayan Trafi, 2013 sonunda aldığı tohum yatırımdan bir kaç ay sonra İstanbul ile Türkiye pazarına atmış ve akabinde Bursa, Ankara, İzmit ve İzmir için de gerçek zamanlı toplu taşıma bilgilerini göstermeye başlamıştı.

Eylül 2014'te İstanbul'da minibüs ve dolmuş sefer bilgilerini de kullanıcılarına sunmaya başlayan uygulama, bu yılın Mayıs ayında aldığı 6.5 milyon dolarlık yatırımla büyümeye odaklanacağının sinyallerini vermişti. Türkiye de Trafi'nin büyüme planında yer alan ülkelerden biri olmuş ve Emir Gelen, Trafi'nin Türkiye'deki faaliyetlerinden sorumlu İş Geliştirme Müdürü  görevlendirilmiş.

Trafi Türkiye'nin hedefleri

Emir GelenTürkiye'de görevlendirilen ilk tam zamanlı çalışan olduğunu öğrendiğimiz Emir Gelen, Vilnius merkezli girişimin Türkiye pazarını önemsediğini ve faaliyet gösterdiği şehirlerde etkinliğini artırmak istediğini söylüyor. Ücretsiz bir uygulama olan Trafi'nin en doğru sonuçları veren toplu ulaşım platformu olma iddisını da hatırlatıyor.

Şimdilik Türkiye'de 2 kişiyle temsil edilen Trafi'nin temel amacı şehirlerdeki toplu taşıma kullanımını artırmak. Bu nedenle gerek uygulama üzerinden gerekse Twitter'daki @trafi_turkey hesabından toplu taşımayla ilgili güncellemeler paylaşılıyor. Ayrıca kullanıcılar da toplu taşımayla ilgili içerik üretimine katılabiliyor.

Araç sahibi olmayanlar için ideal bir uygulama olan ve web.trafi.com üzerinden de hizmet veren Trafi'nin şu an için Türkiye'deki kullanıcı sayısını bilmiyoruz. Ancak Türkiye'deki kullanıcılardan ilginin artışına paralel olarak Türkiye'deki ekibini genişletmek istediğini ve yerel yönetimlerle işbirliği yapmayı istediğini paylaşabiliriz.

Trafi toplu tasima

Yandex'in de ilgi gösterdiği bu alanda önemli bir kullanıcı potansiyeli olduğunu da eklemek gerek. Zira dünyanın farklı kentlerinde otobüsleri canlı olarak takip etmek için çeşitli projeler ve belediyelerin kendi ulaşım uygulamaları (Mobiett...) da bulunuyor.

Trafi'nin şimdilik gelir modeli konusunda bir kaygısı olmaması söz konusu potansiyele ulaşmak konusunda avantajlı olmasını sağlıyor. Eğer bu tür uygulamalar kullanıyorsanız yorumlarınızı paylaşarak durumu daha iyi analiz etmemizi sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.