Samsung, Apple Watch rakibi Gear S2'nin ilk videosunu yayınladı

Samsung, Apple Watch rakibi Gear S2'nin ilk videosunu yayınladı

Geçen hafta New York'da Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ adlı yeni akıllı telefonlarını tanıtan Samsung, yeni akıllı saati Samsung Gear S2'nin de geleceğinin sinyallerini vermişti. Güney Koreli şirket Galaxy S2'nin ilk kısa videosunu yayımlayarak Apple Watch'a nasıl bir karşılık vereceğini göstermiş oldu.

Samsung'un Youtube kanalında yayınlanan videoda Gear S2'nin metalik yuvarlak tasarımıyla şık bir görünüm sunduğunu söylemek mümkün. Kıvrımlı dikdörtgen çerçeveden vazgeçen Samsung, söz konusu videoda farklı saat arayüzleri, kronometre, adım sayar ve nabız ölçer gibi standartlaşan özelliklere yer veriyor.

Doğal olarak dikkat çekici bir yeniliği paylaşmaktan çekinen ama saat üzerinde farklı bilgiler yerleştirdiği gözden kaçmayan Samsung, Gear S2'nin tanıtılacağı tarihi de not düşüyor. 3 Eylül'de Berlin'deki IFA Tüketici Elektroniği Fuarı'na randevu veriyor.

Koreli üreticinin yeni akıllı saat arayüzünde Apple'dan biraz ilham aldığını da söylemek sanırım yanlış olmaz. Zira tasarım çizgileri iOS'u andırıyor ve uygulamaların yuvarlak olarak modellenmiş olması Apple Watch'u akıllara getiriyor.

Diğer yandan Galaxy Gear 2'de Android'i bırakan Samsung'un yeni akıllı saatinde Android Wear mi Tizen mi kullanacağı henüz bilinmiyor. Eylül 2014'te 3G bağlantı özellikli Galaxy Gear S’i tanıtan Samsung daha önce yuvarlak bir saat çıkaracağının ipuçlarını vermişti ama Gear S2'nin yazılım tarafında neler sunacağı daha büyük bir merak konusu.

Bakalım Apple Watch satışlarında beklenen büyük başarıyı yakalamayan Apple'dan sonra ilk büyük adımı atan Samsung akıllı saat yarışının galibi olabilecek mi... Hatırlatalım, Apple Watch, Türkiye'de de 31 Temmuz'da satışa sunulmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.