LinkedIn aynı şirkette çalışanlar için Lookup uygulamasını yayınladı

LinkedIn aynı şirkette çalışanlar için Lookup uygulamasını yayınladı

Dünya çapında profesyonelleri birbirine bağlayan LinkedIn, bu kez aynı şirkette çalışanlar için mikro bir profesyonel ağ kuruyor. Şirketin dün yayınlanan uygulaması Lookup, çalışanların birbirini kurum içi ağlarda arama sorununa alternatif bir çözüm sunuyor.

Kurumsal e-posta bilginizle giriş yaptığınız uygulama, LinkedIn'den şirketiniz için özelleştirilmiş bir rehber diye tanımlanabilir. Zira ek bir ilgiye gerek kalmadan uygulama üzerinden doğrudan aynı şirkette çalışan arkadaşlarınızı aramaya başlayabiliyor ve iletişim bilgilerini görüntüleyebiliyorsunuz.

İş arkadaşlarınızla yazışmalarınızı gösteren Lookup, bu kişilerle yine Lookup içinden mesajlaşmanızı sağlıyor. Küçük işletmelerden ziyade özellikle kalabalık ya da çok uluslu şirketler için oldukça kullanışlı olabilecek uygulama üzerinden, beceri, isim ya da anahtar kelimeye göre arama yapmak mümkün.

lookup

Kullanışlı bir uygulama olsa da Lookup'ın büyük kitlelere ulaşacağını söylemek zor ancak bu LinkedIn'i de kaygılandıran bir konu değil. Lookup, LinkedIn'in son dönemde yayınladığı dokuzuncu uygulama olma özelliğinde. Asıl hedef, ana uygulamayı kullanım durumlarına göre, mobile uyumlu olarak, bölmek ve odaklı uygulamalar yayınlamak. iOS ve Android için henüz ücretsiz olarak sunulan Lookup'ın ilerleyen dönemlerde LinkedIn'in ücretli tekliflerine eklenmesi olasılığı da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.