Xiaomi, iOS'vari MIUI 7 sürümü için Opera Max ile anlaştı

Xiaomi, iOS'vari MIUI 7 sürümü için Opera Max ile anlaştı

Akıllı telefon pazarına yepyeni bir soluk getiren Çinli Xiaomi, Opera ile işbirliğine giderek Android temelli işletim sistemine veri sıkıştırma özelliği ekleyeceğini açıkladı. Bu yeni özellik Xiaomi'nin Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda elini güçlendirmesini sağlayacak.

Xiaomi'nin Şubat ayında 100 milyon kullanıcı barajını aşan MIUI adlı işletim sisteminin 7. sürümü 24 Ağustos'ta tanıtılacak. MIUI 7'nin önceki sürümlerden en belirgin ve işe yarar özelliği de veri sıkıştırma özelliği olacak. Bildiğiniz gibi Opera tarayıcılarında veri sıkıştırmayı önemseyen bir girişim ama Opera Max gibi bağımsız bir uygulamayla bir akıllı telefondaki tüm veri kullanımını optimize edebiliyor. (Opera Max, Türkiye pazarına da sunulmuştu.)

Xiaomi MIUI

Xiaomi de Amerika'yı yeniden keşfetmek yerine Opera'nın bu teknolojisinden faydalanacak ve özellikle veri hızının düşük olduğu pazarlarda Xiaomi telefonlarından alınan verimi yükseltmeye çalışacak.

iOS 7'ye benzeyen MIUI 7'deki yeni özellikler

iOS'a benzerliğiyle dikkat çeken MIUI 7, uygulamaları yüzde 30 daha hızlı çalıştırabilme ve yüzde 10 daha az pil kullanma gibi performans güncellesi de vaadediyor. MIUI 7'de yelefon aramalarda oynatılan kısa video özelliği (showtime), çok büyük (XXL) yazı karakteri tercihi, yüz tanıma özelliğini kullanan 'baby album' gibi yenilikler de var bu özellikler Xiaomi'ni rakiplerinden farklılaştırmaya çalıştığını göstermeye yetiyor.

Xiaomi Miui7

Yeni sürümde Xiaomi'nin Mi Band adlı akıllı bilekliğiyle entegrasyon ve arayüz güncellemeleri olacağı da belirtiliyor.

Hindistan'da da üretime başlayan Xiaomi'nin Çin pazarında yakaladığı pazar halkimiyetini Hindistan'a da taşıması mümkün olacak mı bilinmez ancak özellikle veri sıkııştırma gibi özelliklerinin yerelleşmede başarılı bir adım olduğunu söylemek mümkün. Xiaomi'nin fiyat/performans konusunda ne kadar iddialı olduğunuysa söyleyemeye gerek bile yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.