Google'ın modüler akıllı telefonu Project Ara, 2016'ya ertelendi

Google'ın modüler akıllı telefonu Project Ara, 2016'ya ertelendi

Google'ın modüler akıllı telefon projesi Project Ara'nın pazara çıkışı ertelendi. Project Ara ekibinin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre ilk cihazlar 2016 yılında kullanıma sunulacak.

Bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse; Project Ara, donanım modüllerinin ayrı ayrı seçilebildiği bir akıllı telefon projesi olarak ilk kez 2013'te Motorola çatısı altında başlatılmıştı. Temel bileşenlerin yanına farklı sensörleri de ekleyerek ileri bir noktaya taşınmak istenen projenin ilk prototipi yaklaşık 1,5 yıl süren geliştirme süreci sonucunda kullanıma hazır hale getirilmişti.

2015 içerisinde pilot bölge olarak seçilen Porto Riko’da kullanıma açılacağı duyurulan Project Ara, Google mühendislerinin yaptığı son açıklamaya göre biraz geç kalmış durumda. Gecikmenin nedeni beklenenden fazla süren yenilemele çalışmaları. Diğer yandan Project Ara'nın pazara sunulacağı yerler arasına ABD'de dahil ediliyor.

Porto Rico'daki operasyon için 20-30 kadar farklı modül çıkarmayı planladığını paylaşmıştı. Ancak erteleme kararıyla birlikte modüller hakkında yeni bir bilgi verilmiyor. Net olan tek şey projenin devam ettiği ve daha kararlı bir ürün ortaya konmak istendiği.

Google I/O 2015'te de sunumu yapılan Project Ara, her ne kadar ilgi çekici olsa da, doğası gereği büyük boyutlu bir cihaz ortaya çıkarıyor. Diğer yandan çok iyi bir proje olduğunu kabul ediyor ve gelişmiş pazarların değil, gelişmekte olan pazarlarda daha fazla ilgi göreceğine inanıyorum.

Eğer özel bir sunum yapılmazsa Project Ara'yı, seneye Şubat ayındaki Dünya Mobil Kongresi konferansında veya Google I/O 2016'da görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.