ITU GATE girişimleri Boni ve Bilgera, ABD'deki ilk iş ortaklarını buldu

ITU GATE girişimleri Boni ve Bilgera, ABD'deki ilk iş ortaklarını buldu

Bu sene 3. dönem başvurularını açan ITU GATE, Chicago ve San Francisco’ya giden 2. dönem girişimlerine ilişkin ilk bilgileri de paylaştı. Aldığımız bilgiye göre uluslararası birer markaya dönüşmek için ABD'ye giden 8 firma, projeleriyle ABD’li yatırımcıların dikkatini çekmeye başlamış ve Chicago 1871 kuluçka merkezine giden ITU GATE firmalarından Boni ve Bilgera bu pazardaki ilk satışını gerçekleştirmiş.

Boni ve Bilgera ABD pazarında ilk iş ortaklarını buldu

Boni, bildiğiniz gibi daha önce mobil sadakat uygulaması olarak hizmet vermekteydi. Artık görme engellilerin iç mekanlarda rahatça yönlerini bulmalarını sağlayan Loud Steps ürününü çıkaran girişim, ilk satışını da Chicago 1871’e gerçekleştirmiş. Böylece Boni, 1871’e hem Beacon altyapısı kuracak hem de Loud Steps’i geliştirme platformuyla birlikte içerde yer alacak beacon ağına entegre edecek.

Ar-Ge çalışmaları ilk olarak İTÜ Elektronik Haberleşme Bölümünde gerçekleştirilen Boni, fiziksel mekan ve nesnelerle etkileşim kurabilen mobil uygulamalar üzerine odaklanan bir şirket olarak 2011 yılında kurulmuştu. Aslanoba Capital'den yatırım alan ama sonra yollarını ayıran Boni, şu anda beacon temelli altyapısıyla AVM, havaalanı, hastane, kamu binaları gibi, halka açık yapılar için farklı hizmetler geliştiriyor ve ITU Gate ile ABD pazarında daha kalıcı bir iş ağı kurmayı hedefliyor.

Bilgera, Amerikalı şirketin saha operasyonlarını güçlendirecek

Boni gibi Bilgera da ITU GATE'in ilk ABD turunda satış yapan girişimlerden biri oldu. Hızlı tüketim ürünleri alanında mobil saha satış otomasyon platformları geliştiren ve firmaların saha operasyonlarında daha verimli çalışmalarına olanak tanıyan Bilgera, Social Enjoyments’ın iş ortaklarından biri oldu.

Bilgera'nın geliştirdiği Repzone Platformu, satış ve dağıtım organizasyonunun mobil platformlardan izlenmesine olanak tanıyor. Bu da saha operasyonlarına anında müdahale edilebilmesini, böylece satış sürecinin düşük maliyet ve yüksek verim ile gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Aldığımız bilgiye göre ITU GATE girişimleri, 28 Ağustos’ta San Francisco RocketSpace kuluçka merkezinde Demo Day’e katılacak. Yeni yatırımcı ve iş ortaklarıyla tanışacak olan tüm girişimler İstanbul'a ABD pazarından eli dolu şekilde dönmeye çalışacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.