N11.com milyar dolarlık hedefine yeni CEO Won Yong Jo ile yürüyecek

N11.com milyar dolarlık hedefine yeni CEO Won Yong Jo ile yürüyecek

Türkiye'nin popüler pazaryeri  girişimlerinden n11.com'un yeni CEO'su 2002 FIFA Dünya Kupası tanıtım kampanyasını yöneten Won Yong Jo oldu.

Doğuş Grubu ile Güney Koreli SK Group’un 2012'nin Haziran ayında imzaladıkları anlaşmayla kurulan n11.com'dan aldığımız bilgiye göre Won Yong Jo, 24 yılı aşkın iş tecrübesiyle N11'in milyar dolarlık bir şirket olması için çalışacak. n11.com’a katılmadan önce SK Planet SEA Daire Başkan ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Jo'nun e-ticaret ve bilişim sektöründe önemli bir tecrübesi bulunuyor.

N11.com'un yeni CEO'su, Chonnam National Üniversitesi Kamu Yönetimi'nde lisans, Güney Kore’deki Ajou Üniversitesi'nde ise İşletme yüksek lisansı eğitimi almış. SK Planet ile Endonezya’nın en büyük telekom şirketi Telkom Endonezya arasındaki eşit ortaklık girişimi olan PT.Melon şirketinde de CEO olarak görev yapmış.

2011 yılından 2013 yılına kadar pazarda lideri olan dijital içerik sağlayıcısının kurucu olarak bilinen Jo, SK Telekom’da kıdemli direktör olarak görev alan bir isim. Bu sırada da ülkenin büyük ve en popüler müzik servisi MelOn’u kurma görevini üstlenmiş.

2002 FIFA Dünya Kupası tanıtım kampanyasını yönetmek gibi sıra dışı bir tecrübesi de olan Won Yong Jo, Türkiye'de e-ticaret ve n11.com'un geleceği için aşağıdaki notu paylaşıyor;

“n11.com, faaliyete geçtiği günden bu yana yükselen bir ivme ile büyüyerek e-ticaret pazarını da büyüttü. 30 bin mağaza, 26 milyon kayıtlı ürün, 137 milyon ziyaretçi sayısı ile sektörün en önemli oyuncularından biri durumuna geldi. n11.com’u milyar dolara götürecek bu ikinci aşamada tecrübelerimin deneyimli ekibimize yön vererek bizi kısa zamanda hedeflerimize ulaştıracağına inanıyorum.”

Mart 2013'te kapılarını açan n11.com, elbette bugüne kadar pazarda önemli bir yer edindi ama yeni CEO Jo'yu daha rekabetçi bir pazarın beklediği malum. Jo'nun milyar dolarlık şirket hedefine nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Son olarak n11.com CEO koltuğunda Nak Kyun Chong'nun, Doğuş Planet İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da İzi Adato'nun görev yaptığını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.