ABD'de uçaklar için tehlike yaratan drone uçuşlarının sayısı ciddi oranda arttı

ABD'de uçaklar için tehlike yaratan drone uçuşlarının sayısı ciddi oranda arttı

ABD Federal Havacılık Kurulu yayınladığı yeni raporda uçaklar içntehlike yaratabilecek drone uçuşlarının arttığını açıkladı. Geçtiğimiz yıl drone'ların kullanımıyla ilgili yasal düzenlemeler yapan kurum buna rağmen kuralların ihlal edilmeye devam ettiğini ve bunların ciddi tehlike oluşturmaya başladığını aktardı.

9 Ağustos tarihine kadar ABD'deki pilotlar 650 tehlikeli uçuş şikayetinde bulunmuş. Şikayetlerin tamamı drone'ların uçakların uçtuğu yüksekliğe kadar çıkması ve olası bir çarpışmada ölümle sonuçlanabilecek çok ciddi kazalara sebep verebilecek olmaları. FAA(Federal Havacılık Kurulu) 2014 yılında pilotlar tarafından yapılan toplam şikayet sayısının 238 olduğunu ve henüz 2015'in yarısındayken geçen yılın şikayet sayısının yaklaşık 3 kat artmasının endişe verici olduğunu belirtmiş.

Haziran ayında drone'ların 3048 metre (10.000 feet) yüksekliğe çıktığına yönelik alınan şikayet sayısı 138. Kurul geçtiğimiz yıl Haziran ayında bu kategorideki şikayet sayısının yalnızca 16 olduğunu da ayrıca eklemiş. Drone'ların helikopter, uçak ve havaalanlarına belirli bir mesafede yaklaşması yasalar gereği yasak ve 121.92 metre (400 feet) yüksekliğin üzerine çıkan drone'ların kullanıcıları uyarılarak cezalandırılıyor. Kurum yakın zamanda ABD polisi ile yapacağı işbirliği ile kurallara uymayan drone sürücülerini cezalandırmak üzerine bir çalışma başlattığını da duyurdu.

Bu kötü haberlerin yanında kurumdan drone'lara ilişkin iyi bir haber de geldi. Geçen ay California'da çıkan orman yangınında drone'ların helikopterlerin müdahale edemediği alanlara müdahalede yardımcı olduğunu ve bunun oldukça işlerine yaradığını belirtmiş FAA.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.