Galaxy Note 5'i tanıtan Samsung fiyat açıklamaktan kaçındı

Samsung, "hem telefon hem tablet" diye anılan 'phablet' kategorisindeki Note ailesinin yeni üyesini tanıttı.
Galaxy Note 5'i tanıtan Samsung fiyat açıklamaktan kaçındı

galaxy-note-5Samsung, "hem telefon hem tablet" diye anılan 'phablet' kategorisindeki Note ailesinin yeni üyesini tanıttı. Ağustos ayının hemen başında görüntüleri sızan Galaxy Note 5, tıpkı sızıntılarda gözüken tasarımla karşımıza çıktı. Kısa süre önce akıllı telefon pazar payındaki düşüşü yavaşlatmak için Galaxy S6 fiyatlarında 'ayarlama' yapma kararı alan şirketin Note 5 için de net bir fiyat açıklamaması dikkat çekti.

Teknik niteliklere kısaca bakacak olursak Samsung Galaxy Note 5'in ilk dikkat çeken özelliği, yılın başlarında duyurulan Galaxy S6 serisinin tasarım çizgisini neredeyse tümüyle ödünç almış olması. Hatta Note 5 için neredeyse 'Galaxy S6'nın büyük ekranlısı' bile denebilir. 5.7 inç boyutundaki Quad HD ekrana sahip Note 5, 2560 x 1440 çözünürlüğünü destekliyor. 3000 mAh'lik batarya ise o denli yüksek performanslı bir ekranı desteklemekten bir hayli uzak gibi görünüyor.

Bunun yanı sıra Note 5 kablosuz olarak da şarj edilebilme özelliğine sahip. Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle gelecek telefonun 8 çekirdekli (2.1 GHz quad ve 1.5GHz quad) işlemcisi bulunmakta.

4GB'lık RAM'e sahip olan Samsung Galaxy Note 5'ta, yine Galaxy S6'ya paralel olarak, hafıza genişletme yuvası bulunmuyor. Seri 32GB, 64GB ve 128GB sabit depolama seçenekleriyle kullanıcılarla buluşacak. Cihazın edinilebilecek renk seçenekleri ise siyah, beyaz, altın ve gümüş olarak belirlenmiş.

16 megapiksellik arka kameraya sahip olan telefon, bu noktada da bir yenilik getirmemiş. Ancak selfie fotoğraflar için ön kamera 5 megapiksele yükseltilmiş. Hemen aşağıdan izleyebileceğiniz Galaxy Note 5 tanıtım videosunda da selfie fotoğrafların ön plana çıkarıldığını görebiliyoruz. Her iki kamera da f.19 diyafram aralığına sahip.

Samsung aynı etkinlikte, Galaxy S6 Edge'in 'genişletilmiş' versiyonu diyebileceğimiz ve ekran dışında ondan farklı dişe dokunur bir özelliği olmayan S6 Edge+'ı da duyurdu. Henüz fiyatı belli olmayan iki modelin de 21 Ağustos 2015 tarihi itibariyle ülkemizde ön satışa çıkması bekleniyor. Peşin seçeneği dışında operatörlerce kontratla da satılacak telefonlar için şirket fiyat ayarlamasını 'operatörlere bıraktığını' söylüyor. Tahminimiz iki telefonun da geçen yıl Note 4'e konan rakama yakın bir etiket taşıyacağı yönünde. Şirketin bu ihtiyatlı - kimine göre de özgüvensiz - lansmanda fiyatlama(ma) politikasının düşen pazar payını olumlu yönde etkileyip etkilemeyeceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.