Facebook, Parse'ın bütün SDK'larını açık kaynak kodlu hale getirdi

Facebook, Parse'ın bütün SDK'larını açık kaynak kodlu hale getirdi

Facebook, bundan iki yıl önce satın aldığı mobil backend platformu Parse'ın tüm SDK'larını açık kaynak kodlu hale getirdiğini duyurdu. Parse'ın iOS, OS X ve Android SDK'larını bugün itibariyle tüm geliştiricilere açan şirket, devamının geleceğini not ediyor.

Dünya çapında Parse SDK'larıyla 800 milyon adet uygulama-cihaz eşleşmesinin desteklendiğini söyleyen Facebook, bu değişiklikle geliştiriciler tarafından bugüne kadar kara kutu olarak görülen Parse SDK'larını daha şeffaf hale getirmeyi ve geliştiricilerin bug bulma gibi süreçlere dahil olmasını istiyor. SDK'ların içeriğine dair açıklayıcı paylaşımlar Parse blogundan yapılıyor. (İlk paylaşımı dün yapan Parse ekibi, Asynchronous API'nın detaylarına giriyor; ilgilenenlerin blogu düzenli olarak takip etmesi faydalı olabilir.) Buna ek olarak paylaşılan SDK'ların geliştirilme sürecinde yaşanan kullanım kolaylığı ve mimari bütünlük gibi farklı zorluklarla ilgili buradan bilgi almak mümkün.

Parse ile ilgilenenlerin geliştirici destek akışıyla desteklenmesi için GitHub'dan da faydalanılıyor. Böylelikle herhangi bir konuda geliştiricileri doğrudan Parse ekibi veya diğer Parse geliştiricileriyle iletişime geçmesi mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.