Apple online TV servisinin lansmanını 2016'ya erteledi

Apple online TV servisinin lansmanını 2016'ya erteledi

apple-tvApple'ın daha güçlü bir Apple TV üzerinde çalıştığı yaklaşık bir yıldır teknoloji kulislerinde konuşuluyor. Bunun yanında şirketin yeni Apple TV'ye online TV aboneliği imkanı da eklemek istediği söyleniyordu. Apple'ın 9 Eylül'de yapacağı etkinlikte tanıtacağı yeni ürünler arasında olması beklenen online TV servisinin lansmanının ertelendiği son gelen haberler arasında. Gerekçeyse servisin henüz tam anlamıyla hazır olmaması.

Şirketin kullanıcılara sunmak istediği online abonelik sistemine dayalı TV servisi ABD'de kablo TV ve Netflix, Hulu gibi online TV yayınlarına rakip olarak çıkacak. Apple'ın bunun için CBS Corp. ve 21st Century Fox Inc. gibi medya devleriyle görüşmelerini sürdüüyor. Ancak Apple içinden kaynakların aktardığına göre görüşmeler çok yavaş ilerliyor. Ayrıca Eylül ayı ABD'de yeni TV sezonunun açılışı olduğu için Apple TV'nin lansmanının o tarihleri geçirmemesi gerektiği, ancak projenin şu anki haliyle yeni dönem lisanslarına yetişmesinin çok zor olduğu belirtiliyor.

Apple'ın servisi tam hazır olmadan kullanıcılara sunmak istemiyor ve online TV servisini kullanıcılara 2016 yılında açmayı planlıyor. Ancak Apple'ın kendisine ait bir App Store'u olan, içerisinde Siri'nin ve yeni dokunmatik kumandanın yer alacağı yeni Apple TV'yi 9 Eylül'deki etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.