Apple'dan Latin ve Afrika kökenli Amerikalı genç girişimcilere 'pozitif ayrımcılık'

Apple'dan Latin ve Afrika kökenli Amerikalı genç girişimcilere 'pozitif ayrımcılık'

ABD'de teknoloji girişimciliğini farklı etnik gruplara yayma çalışmalarına Apple da katılıyor. Apple, CODE2040 işbirliği ile Latin ve Afrika kökenli Amerikalı girişimci adayı gençleri destekleyecek.

Kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan CODE2040, teknoloji alanında da düşük oranda temsil edilen Latin ve Afrika kökenli Amerikalı gençleri öne çıkarmayı amaçlıyor. CODE2040 programına lise seviyesinde bilgisayar bilimleri öğrencileri seçiliyor ve San Francisco Bay Area bölgesindeki teknoloji şirketlerinde kariyerlerini geliştirecek staj/atölye programlarına katılıyor.

Yapılan açıklamalara göre Apple, hem CODE2040 programına sponsor olacak hem de 3 aylık bir maaşlı staj programına CODE2040'ın 2016 döneminden 10 kişiyi kabul edecek. Çalışanlarını seçmek konusunda titiz davranan Apple, CODE2040 programından 2 kişiyi de işe alacak.

Hatırlatalım ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen Demo Day etkinliğinde ABD’deki etnik çeşitliliğin girişimciliğe de yansımasını istediğini belirtmişti. Geçtiğimiz günlerde VISA'nın girişimcilik yarışmasında seçilen ilk 3 projenin de Afrika kökenli kuruculara sahip olması bu alandaki olumlu ilk gelişmelerden biriydi.

Apple'da İnsan Kaynakları'ndan sorumlu Başkan Yardımcısı Denise Young'un konuyla ilgili olumlu görüşler paylaşması işin ciddiye alındığını gösteriyor. Ancak Jawbone, Tumblr, LinkedIn, Facebook gibi şirketlerin Apple'dan daha hızlı davrandığını da belirtmek gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.