Tiger Global, e-ticarete bu kez robotik üzerinden yatırım yaptı

Tiger Global, e-ticarete bu kez robotik üzerinden yatırım yaptı

Nisan ayında Hindistan’ın en büyük ilan sitesi Quikr’ın 150 milyon dolar yatırımına katılan Tiger Global, bu kez e-ticaretle robotiğin birleştiği önemli bir girişime yatırım yaptı.

Tiger Global'in yatırım yaptığı GreyOrange, lojistik/depolama merkezlerini robotik bir otomasyonla optimize eden bir girişim. Sipariş süreçlerini hızlandıran ve insana dayalı iş gücünü azaltan girişimin B serisindeki yatırım tutarı da 30 milyon dolar. Mevcut yatırımcı Blume Ventures yeni yatırım turunda da yer alıyor.

E-ticaret yatırımlarıyla Türkiye pazarında da yer alan Tiger Global'in yatırım yaptığı GreyOrange Asya'nın farklı ülkelerine yayılan bir girişim. Singapur'a kayıtlı şirketin Hong Kong ve özellikle Hindistan'ın bir çok şehrinde ofisleri bulunuyor.

E-ticaret girişimlerine kaldıraç olacak

GreyOrange'ın geliştirdiği teknolojilerle e-ticaret girişimlerinin operasyonel masraflarını azalttığı düşünülürse, Tiger Global'in neden bu yatırımı yaptığı anlaşılıyor. Zira ABD merkezli yatırım şirketinin farklı ülkelerde önemli e-ticaret yatırımları bulunuyor. 2014 sonunda toplanan 2,5 milyar dolarlık bir fon da Tiger Global'in daha çok yatırıma imza atacağının güçlü sinyallerini veriyor.

Ürün sınıflandırma ve sevkiyat konusunda rol alan robotlar hiç şüphesiz önümüzdeki dönemde daha çok karşımıza çıkacak. Hali hazırda üretim ve montaj bantlarında çalışan robotların sayısı günden güne artıyor. Amazon ve Foxconn'un da bu konuda eğilen önemli 2 şirket olduğu söylenebilir.

Yeni yatırım da bu kapsamda GreyOrange için hem teknolojilerini geliştirmek hem de uluslararası açılım planlarını hayata geçirmek için kullanılacak. Bu açılımda Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinin ön sırada olduğunu da sanırım söylemeye gerek bile yok.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.