Tesla'nın yeni otomobili Model X'in genel özellikleri neler?

Tesla'nın yeni otomobili Model X'in genel özellikleri neler?

Geliştirdiği teknolojiler ve ürettiği otomobillerle otomotiv dünyasına yeni bir vizyon ve heyecan getiren Tesla'nın yeni ürünü Model X'in ilk grup sevkiyatı Eylül sonunda başlıyor. Bugün sıraya girenlerse otomobillerine 2016'nın ilk çeyreğinde kavuşabilecekler. Model S'ten sonra daha geniş kitleleri hedefleyerek tasarlanan ve donatılan Model X'le gelen yenilikler neler, hızlıca göz atalım.

İlk dikkat çekici özellik, Model X'te 7 tane yolcu koltuğunun olması. Coupe formunda kasaya rağmen özellikle ABD pazarındaki SUV tarzı aile otomobili popülaritesinden yararlanmak için firma bu yolu tercih etmiş olabilir. Daha hızlı ve kompakt olan Tesla Model S, 5 adet yolcu koltuğuna sahip. Otomobilin diğer bazı özellikleri şöyle:

  • Tesla Model S'in ağırlığı 2086 - 2177 kg. arasındaydı. Bu da yaklaşık 2 ton ağırlığına denk geliyor. Model X ise 2267 kg civarında olacak.
  • Model X tüm tekerleklerden çekiş standartı ile geliyor. Bu özellik Model S'te opsiyonel olarak sunuluyordu.
  • Mode S'in bu yıl sunulan modellerinde otomatik pilot donanımı ve teknolojisi bulunmaya başlamıştı. Otomatik pilot sürücüyü yol durumu, trafik, yoldaki çukurlar ve tehlikeler konusunda etkin bir şekilde uyaracak ve yardımcı olacak. Bunun yanında hız limiti olan yerlerde kontrolü ele alarak sürücüyü tehlikeye atabilecek durumlardan uzak tutmaya çalışacak. Bu özellik de Model X ile daha gelilmiş olarak gelecek.
  • Tüm tekerleklerden çekiş standartının gelmesi ile birlikte Model X, birbiriyle aynı yapıya sahip iki motor ile birlikte gelecek.
  • Tasarımcılar Model X'te kullanıcılara güzel yenilikler hazırlamışlar. Tesla Model X martı kapı (Falcon Wing) ile birlikte gelecek. Aracın arka kapıları yana doğru değil yukarı doğru açılacak. Şirket bu yenilikle en arkada bulunan üçlü koltuğa yolcuların kolayca binip-inebilmesini amaçlıyor.
  • Model X çeki demirine sahip olarak gelecek. Daha çok aileler hedeflenerek tasarlanan yeni model böylece otomobil sahiplerinin arkasına yük bağlayarak taşımasına olanak sağlayacak.
  • Menzil konusunda şirket maalesef  farklı bir iyileştirme yapmamış. Model X, yaklaşık 440 km menzille kullanıcılara sunulacak.
  • Bir çok kullanıcının en merak ettiği konu 'fiyat'. Tesla'nın baş tasarımcısı Franz von Holzhausen'un yaptığı açıklamaya göre Model  X, Model S'ten yüzde 10 daha ucuz olacak. Model S'in ABD'de 57,700 - 67,500 ve 87,500 dolar fiyat etiketine sahip üç farklı donanımlı modelle satışta olduğunu hatırlatalım.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.