VISA'nın girişimcilik yarışmasında seçtiği yenilikçi 3 girişim: Virgil, Flag, LISNR

VISA'nın girişimcilik yarışmasında seçtiği yenilikçi 3 girişim: Virgil, Flag, LISNR

Finansal teknoloji girişimlerinin yıkıcı bir etkiyle popülerleşiyor ve finansal tarafın köklü şirketleri bu değişime ayak uydurmak istiyor. Stripe'ın 5 milyar değerlemeli yatırımına da katılan VISA'nın düzenlediği girişimcilik yarışma programı da bunun bir örneği.

ABD'de KITE işbirliğiyle yenilikçi girişimleri arayan VISA, The Everywhere Initiative programıyla herkesin girişimcilik yönünü öne çıkaran bir program düzenliyor. Bu kapsamda 400 girişim seçen ve bunlardan 15'ini finalist olarak ilan eden VISA, nihayet kazanan girişimleri de açıkladı.

50 bin dolarlık bir pilot programa dahil edilecek olan 3 girişim, Virgil (Ron Mitchell), Flag (Samuel Agboola) ve LISNR (Rodney Williams ) olurken, her 3 girişimin de Afrika kökenli girişimciler tarafından kurulmasına dikkat çekiliyor. Zira ABD'de 2010 verilerine göre yatırım alan şirketlerin sadece yüzde 1'i Afrika kökenli Amerikalılar tarafından yönetiliyor ve bu oranın artması umuluyor.

Kendisi de Afrika kökenli olan ABD Başkanı Barack Obama da Beyaz Saray'da düzenlenen Demo Day etkinliğinde ABD'deki etnik çeşitliliğin girişimcilik tarafına yansıması gerektiğini söylemişti. Teknolojinin bu anlamda daha eşit bir ortam sunduğunu söyleyerek kazanan girişimlerin kısaca ne yaptığını paylaşalım;

Virgil: Gençlerin kariyer seçiminde doğru kararı verebilmesi için bilgi ve testler sunan bir girişim.

Flag: Kişilere ücretsiz fotoğraf kartları gönderiyor. Elbette işin arkasında reklam var.

LISNR: Yüksek frekans aralıklarında sesler kullanarak kullanıcılara çeşitli indirim ve deneyimler sunuyor. İnsan kulağının duyamadığı ama telefonunuzun hoparlörünün algıladığı bu sesler yeni bir veri/iletişim standardı olarak da yorumlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.